Τα στοιχεία που τα ΜΜΕ «ΞΕΧΝΟΥΝ»! Εκατομμύρια ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ σε όλο τον πλανήτη – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ…

Κοινοποίηση:
xristiansdiokseis

Έχει τη σημασία της να θυμίσουμε αυτές τις μέρες μια έκθεσή της μη κυβερνητικής οργανώσεως Open Doors («Ανοιχτές Θύρες») για τις 50 χώρες που διώκονται περισσότερο οι Χριστιανοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προτεσταντικής οργάνωσης που δημοσιεύτηκαν το 2018, παρουσιάζονται οι «50 χώρες στις οποίες διώκονται περισσότερο οι χριστιανοί» το 2017. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι 215 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 1 στους 12 χριστιανούς σε όλον τον κόσμο, έπεσαν θύματα διώξεων «σε μεγάλο έως ακραίο βαθμό».Τη χρονιά εκείνη, η Βόρεια Κορέα βρισκόταν (για 17η φορά) στην πρώτη θέση του ετήσιου καταλόγου. Ακολουθούν το Αφγανιστάν και η Σομαλία.

Capture

Από την 1η Νοεμβρίου 2016 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2017 τουλάχιστον 3.066 Χριστιανοί σκοτώθηκαν για λόγους που σχετίζονταν με την πίστη τους. Ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον που αναφερόταν στον «Κατάλογο 2016» (7.106 θύματα) αλλά υπερδιπλάσιος από εκείνον του «Καταλόγου 2017» (1.207).

«Η σχετική εκεχειρία που διαπιστώθηκε στον δείκτη του 2017 οφειλόταν στον περιορισμό της δράσης της (τζιχαντιστικής οργάνωσης) Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Ωστόσο, οι δολοφονίες ξανάρχισαν στη χώρα αυτή με το κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν βαριά οπλισμένοι Φουλάνι εναντίον χριστιανών στην κεντρική ζώνη της χώρας» αναφέρει η οργάνωση στην έκθεσή της. Μόνο στη Νιγηρία πέρσι καταγράφηκαν 2.000 δολοφονίες χριστιανών.

Open Doors Watch List 1188959

Open Doors watch list 1189005

Ο αριθμός των εκκλησιών που μπήκαν στο στόχαστρο (έκλεισαν, πυρπολήθηκαν, υπέστησαν ζημιές κλπ) εμφανίζεται μειωμένος: την περασμένη χρονιά ήταν 793 ενώ την αμέσως προηγούμενη 1.329. «Η μείωση αυτή αποτελεί μια καλή είδηση που εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι οι εκκλησίες προστατεύονται καλύτερα από τις αστυνομικές αρχές στο Πακιστάν», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μισέλ Βαρτόν, ο διευθυντής των «Ανοιχτών Θυρών» στη Γαλλία.

Η οργάνωση σημειώνει πάντως ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα γιατί αφορούν μόνο επιβεβαιωμένες δολοφονίες και επιθέσεις. Για παράδειγμα, η Βόρεια Κορέα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα όπου καταγράφονται τα θύματα, λόγω έλλειψης «αξιόπιστων στοιχείων στην πιο περιχαρακωμένη χώρα του πλανήτη».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: