Τα νυχτερινά κέντρα έγιναν…«αναβάθμιση» κτιρίων της Αθήνας! Πετσίτης : Νέες καταγγελίες για «ευνοϊκή» μεταχείριση του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου

Κοινοποίηση:
1

Η ύπαρξη ενός νυκτερινού κέντρου σε ένα κτίριο με εμπορικά καταστήματα, αναβαθμίζει τον χώρο και συνιστά μόνο όφελος». Το εντυπωσιακό αυτό σκεπτικό σε μία δικαστική απόφαση –τον Ιούλιο του 2015- που ευνοούσε τη λειτουργία μπαρ εστιατορίου (στο κέντρο της Αθήνας) στο οποίο είχε σημαντική συμμετοχή ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου Μανώλης Πετσίτης, πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για την άγνωστη ισχύ που πιθανόν αντλούσε την τελευταία τετραετία ο πρώην συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά.

Ο κ. Πετσίτης δεν φαίνεται να έδινε μόνο διαρκές παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου, να ήταν «ισοδύναμος» συνομιλητής κυβερνητικών στελεχών, να έδινε παρόν σε κρατικές υπηρεσίες ως «εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου», ήταν και χρηματοδοτούμενος σύμβουλος επιχειρηματιών. Όπως ήταν και συνεργάτης Κυπρίων δικηγόρων, δημιουργών off shore εταιρειών. Ο κ. Πετσίτης φαίνεται να είχε εμπλοκή στα εταιρικά σχήματα νυκτερινών κέντρων (σσ σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται και τώρα με καφέ-μπαρ στην περιοχή της Καισαριανής) για τα οποία υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση από τις αστυνομικές αρχές αλλά κι άλλους φορείς.
Μέχρι τώρα είχε αναδειχθεί ότι αστυνομικές υπηρεσίες στο κέντρο της Αθήνας που είχαν στον τομέα ελέγχου τους το συγκεκριμένο μπαρ, είχαν προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες σε βάρος κατοίκων της περιοχής . Κι αυτό γιατί οι διαμαρτυρόμενοι αυτοί περίοικοι είχαν αποδώσει στην ΕΛ.ΑΣ «αδιαφορία κι αμέλεια στην καταγραφή των παραβάσεων του συγκεκριμένου καταστήματος». Σε μία κίνηση πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ οι αξιωματικοί να στρέφονται κατά πολιτών. Ακόμη υπήρχαν αναφορές ότι για καταστήματα που είχε εταιρικό μερίδιο ο αναφερόμενος ως «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου υπήρξε ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες από τις καταγραφόμενες παραβάσεις, τις τυχόν διοικητικές κυρώσεις. Ετσι ώστε τα καταστήματα να συνεχίζουν την λειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από περιοίκους, για ένα από τα εν λόγω νυκτερινά κέντρα. Στο σκεπτικό της απόφασης καταγράφονται οι αναφορές των κατοίκων ότι στο συγκεκριμένο μπαρ (έγινε σε χώρο όπου λειτουργούσαν εμπορικά καταστήματα) «δίνουν παρόν από το πρωί οι θαμώνες καπνίζοντας, χορεύοντας , πίνοντας , τρώγοντας , δημιουργείται θόρυβος από την μουσική που εκπέμπεται από την εν λόγω επιχείρηση αλλά πολύ έντονες είναι και οι αναθυμιάσεις που προέρχονται από την παρασκευή φαγητών στην κουζίνα». Στην απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις κι αποφάνθηκε ότι «το μπαρ έχει δημιουργήσει ένα καλαίσθητο περιβάλλον» κι ότι το νυκτερινό κέντρο αναβάθμισε τον συγκεκριμένο χώρο». Η απόφαση προκάλεσε ερωτηματικά στους κατοίκους ενώ δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για «αιτιολογημένη απόφαση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΡΧΙΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ…………… ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΗΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ………………..

Comments are closed.