Τα δύο κανάλια που έρχονται το 2019 και ο νέος διαγωνισμός για τις άδειες – Όλο το παρασκήνιο

Κοινοποίηση:
nea_kanalia-750x430

To 2018 ήταν μία δύσκολη και πολύπαθη χρονιά για το τηλεοπτικό τοπίο, με το κλείσιμο του Mega να «στιγματίζει» την κατάσταση και να δημιουργεί νέα δεδομένα. Νέα δεδομένα, που μεταξύ άλλων, συνεπάγονται δύο καινούργιους τηλεοπτικούς σταθμούς και ένα νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες, πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου.

Η εμφάνιση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η εγγυητική επιστολή 3,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε, καθώς ενδιαφέρεται να αποκτήσει μία από τις δύο «ανεκμετάλλευτες» άδειες, δίνει το έναυσμα για νέο διαγωνισμό. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, με την εμφάνιση υποψηφίου, το ΕΣΡ θα πρέπει να κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού των δύο αδειών που δεν έχουν διατεθεί, με την προαναφερθείσα να φαίνεται ότι θα γίνει τον Ιανουάριο.

Αναμένοντας την προκήρυξη για τη 2η φάση αδειοδότησης, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν χάνει χρόνο και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου το κανάλι να βγει στον αέρα, στις αρχές του 2019, μέσω Internet. Ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV, ενώ προχωρά και στις επαφές με πρόσωπα και δημοσιογράφους.

Η πρώτη ηχηρή άφιξη στο νέου του δημιούργημα είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα αναλάβει χρέη διευθύντριας, και η αρχική ομάδα θα περιλαμβάνει καταξιωμένους δημοσιογράφους από τις εφημερίδες «Nέα» και «Βήμα». Στόχος είναι –για την αρχή τουλάχιστον- να βγαίνει ένα 8ώρο πρόγραμμα που φυσικά όσο περνά ο καιρός θα εμπλουτίζεται.

Έρχεται ο ΣΚΑΪ 24

Στις αρχές του 2019, θα είναι όλα έτοιμα και για τον ΣΚΑΪ 24, το νέο 24ώρο ενημερωτικό κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου. Ο  δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης έχει αναλάβει το σχεδιασμό και τη στελέχωσή του, ενώ ο ΣΚΑΪ 24 θα μεταδίδει το πρόγραμμά του από σταθμό περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ποιο θα είναι αυτό το κανάλι. Πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το Euronews, ενώ φήμες ήθελαν τον επιχειρηματία να συζητά και για την εξαγορά του ART TV.

Δημοσιογραφικά, πάντως, φαίνεται ότι οι ιθύνοντες επιθυμούν να κάνουν «θόρυβο» και να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με το Νίκο Ευαγγελάτο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία και το Δημήτρη Καμπουράκη να έχει δώσει ήδη τα χέρια. Ο Τάκης Χατζής, επίσης, θα βρίσκεται στο νέο εγχείρημα, όπως και η Νίκη Λυμπεράκη που θα αναλάβει το δελτίο ειδήσεων.

Πηγή: reader.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: