Τα αποτελέσματα της εισβολής σε ξενοδοχεία ΜΑΤατζήδων – Οι τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
xios

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τοπικές πηγές, αλλά και από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο, όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, όπως συνέβη νωρίτερα και στη Χίο. Συγκεκριμένα, περί τις 18:30, ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους, τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια στη Γέρα, ενώ συνολικά οι τραυματίες αστυνομικοί είναι 43. Περίπου δέκα πολίτες επίσης έχουν τραυματιστεί κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, κατά την αποχώρησή τους από το Διαβολόρεμα, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν σε στρατόπεδο στην Παγανή, με περίπου 500 κατοίκους να βρίσκονται έξω από αυτό, πολιορκώντας τους και πυροβολώντας με καραμπίνες!

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα. Ακολούθως έγινε το ίδιο και με τις δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας. Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας με το protothema.gr, είπε ότι ζητάει να αποσυρθούν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν από την Αθήνα στη Χίο και τη Λέσβο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: