Ταυτοποιήθηκε η σορός της Marry Rose, θύμα του Ορέστη – Ψάχνουν την 6χρονη. Σε ψυχίατρο ο στρατιωτικός και φερόμενος ως «serial killer»

Κοινοποίηση:
5cbffaf25b1a4

Στη Marry Rose Tiburcio ανήκει και επίσημα η πρώτη σορός που εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό Κύπρου πριν από 11 μέρες.

Η άτυχη Φιλιππινέζα ήταν ένα από τα θύματα του «Ορέστη», του φερόμενου ως serial killer στρατιωτικού ο οποίος έχει σοκάρει την Κύπρο με τη δράση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν για την ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας έδειξαν πως πρόκειται για την 38χρονη Φιλιππινέζα, η οποία είχε εξαφανιστεί μαζί με την 6χρονη κόρη της από τον Μάϊο του 2018.

Την ίδια στιγμή άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο γα τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose. Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ναυαγωσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, χθες ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε νεκρή από το φρεάτιο και εικάζεται ότι είναι η Arian Palanas Lozano 28 ετών.

Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους παρέλαβαν τεκμήρια για επιστημονικές αναλύσεις, ενώ στη νεκροτομή παρέστη και ανθρωπολόγος ο οποίος προέβη σε εξειδικευμένες εξετάσεις επί της σορού. Όπως διαπιστώνεται, πρόκειται για Ασιάτισσα, ωστόσο η ταυτοποίησή της θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.

Ο 35χρονος στρατιωτικός, ομολόγησε πως παρέσυρε την άτυχη γυναίκα από τις Φιλιππίνες στο σπίτι του, όπου την έπνιξε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Στη συνέχεια, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σε ψυχολόγο ο «Ορέστης»
Ο 35χρονος Ίλαρχος του κυπριακού στρατού μεταφέρθηκε χθες σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εντατικές έρευνες στο σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας αλλά και στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουρά. Από το γραφείο του παραλήφθηκαν συσκευές αποθήκευσης αρχείων, ενώ στην οικία του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το αξιοποιήσιμο.

Με σκάφανδρο οι έρευνες στη λίμνη

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκινούν οι έρευνες με τη χρήση σκάφανδρου και ειδικά εκπαιδευμένο δύτη στη λίμνη Ξυλιάτου. Στόχος είναι να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της 6χρονης Siera, κόρης της 38χρονης Marry Rose.

Μέχρι σήμερα οι έρευνες στη λίμνη, παρά τη σάρωση του βυθού, είχαν αποβεί άκαρπες. Έτσι Αστυνομία και  Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρούν σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπιστεί το κοριτσάκι που όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός είχε πετάξει.

Το σχέδιο Β’ της Πυροσβεστικής αφορά στη μεταφορά στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο ειδικού σκάφανδρου, που χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση σκαφών στη θάλασσα, με ιδιώτη δύτη που είναι εκπαιδευμένος να κατεβαίνει σε βαθιά νερά. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Με το σκάφανδρο ο δύτης έχει οξυγόνο από την επιφάνεια και μέσω καμερών στέλλεται εικόνα σε υπολογιστές, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη.

Φόβοι και για άλλα θύματα στο φρεάτιο

Στο φρεάτιο έγιναν χθες εργασίες σταθεροποίησης του κουβουκλίου όπου επιχειρούνταν οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων σορών. Παρόλο που τοποθετήθηκαν δοκοί και εξασφαλίστηκε η ασφάλεια δεν διενεργήθηκαν χθες έρευνες στο φρεάτιο, επειδή η κάμερα υψηλής ευκρίνειας που θα χρησιμοποιείτο είχε μεταφερθεί στη λίμνη Ξυλιάτου. Οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν αυτή την πρωτοφανή υπόθεση θεωρούν ότι πιθανόν στο φρεάτιο να βρίσκονται και άλλες γυναίκες, ίσως και η 6χρονη Siera, και πως ο ύποπτος για τις δύο δολοφονίες, ενδέχεται να παραπλανεί λέγοντας ότι την έριξε στη λίμνη Ξυλιάτου.

Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο σημεία ως καθοριστικές, αφού θα καταδειχθεί αν ο βυθός είτε της λίμνης είτε του φρεατίου κρύβουν κάποια σορό. Εκτιμάται ότι σήμερα το ειδικό ρομπότ με κάμερα υψηλής ευκρίνειας θα μπορέσει να κατέβει μέχρι τον πάτο του φρεατίου, ώστε να διαπιστωθεί αν κρύβει κάποιο μυστικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: