«Ταρίφα» 150 ευρώ για βάπτιση σε εκκλησία της Μητρόπολης Δημητριάδος – Τι καταγγέλλει ο νονός τους παιδιού [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
vaptisi-1-696x256

Ταρίφα… 150 ευρώ χρεώνει εκκλησία στην Αγιά Λάρισας, η οποία υπάγεται στην Μητρόπολη Δημητριάδος, για να τελέσει ο ιερέας το μυστήριο της βάφτισης!

Το γεγονός κατήγγειλε επωνύμως ο άνθρωπος, ο οποίος κλήθηκε να γίνει νονός σε μυστήριο στις 4 Αυγούστου και να βαφτίσει ένα κοριτσάκι οικογενειακών του φίλων. Όταν ήρθε η ώρα του μυστηρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αγιάς ο ιερέας ζήτησε από τον νονό να πληρώσει «χαράτσι» 150 ευρώ, ενώ είναι γνωστό ότι τα ιερά μυστήρια τελούνται εντελώς δωρεάν και βρίσκεται καθαρά στη διακριτική ευχέρεια αν ο νονός ή άλλος μέλος της οικογένειας θα δωρίσει ένα ποσό στον ιερό ναό.

stigmiotypo-2019-08-21-7.51.45-mm
Ο έκπληκτος νονός μάλιστα επικοινώνησε και με το γραφείο του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, από το οποίο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- έλαβε την απάντηση οτι τα μυστήρια πληρώνονται. «Αν δε θέλετε να τα δώσετε εσείς, να τα δώσουν οι γονείς» ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στη γραμματεία του Μητροπολίτη, αφήνοντας άφωνο τον 42χρονο ανάδοχο.
Μάλιστα, μία από τις δικαιολογίες του ιερέα, είναι οτι ο πατέρας του βρέφους που βαπτίστηκε δεν κατοικεί στην Αγιά, ενώ ούτε αυτό είναι αληθές, αφού ζει μόνιμα στην περιοχή, ανήκει στην εν λόγω ενορία, ενώ όντας στρατιωτικός έχει πάρει μετάθεση προσφάτως για τη Λάρισα. Παρ’ όλα αυτά όλη η οικογένειά του διαμένει στην Αγιά!

«Με ενόχλησε πολύ η συναλλαγή. Η απαίτηση που είχε ο ιερέας να του δώσω τα χρήματα. Προφανώς και θα έδινε χρήματα στην εκκλησία. Αλλά όχι μετά από απαίτηση και όχι το ποσό που με θράσσος απαιτούσε ο ιερέας» λέει στο TheNewspaper.gr ο νονός, συμπληρώνοντας: «Αηδίασα με τη χρηματική συναλλαγή πάνω στην Αγία Τράπεζα. Δεν είναι όλα χρήματα πια. Δεν εξαγοράζονται όλα».

Δεν το άφησε όμως εκεί, αφού επικοινώνησε και με το γραφείο του Αρχιεπισκόπου μέσω email, αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάρει απάντηση.

stigmiotypo-2019-08-21-7.51.22-mm-1024x674

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία από το γραμμάτιο είσπραξης του ναού τα 48 ευρώ πηγαίνουν υπέρ του Ναού, τα 36 υπέρ των ιερέων, τα 18 ευρώ υπέρ των ψαλτών και τα 30 ευρώ υπέρ των δικαιωμάτων του ιδρύματος ενισχυσεως και επιμορφώσεως εφημεριακού κλήρου!

Διαβάστε το email που έστειλε ο νονός στον Αρχιεπίσκοπο, ακριβώς όπως εκείνο γράφτηκε:

«Ονομάζομαι Αμοιραδάκης Μιχαήλ του Γεωργίου ειμαι χριστιανός Ορθόδοξος πάππου προς πάππου και κολλημένος στο πατρίς θρησκεία οικογένεια το πατρίς κωντέβουμε να το χάσουμε ο θεσμός της οικογένειας σιγά σιγά διαλύεται και μετά λύπης μου ο όρος θρησκεία και πίστη τίνουν να χαθούν με μεγάλη ευθύνη των κληρικών μας είμαι μάρτυρας και βιώνω ένα γεγονός το οποίο καταχαρακόνει την πίστη μου και μαυρόνει την ψυχή μου . Επρόκειτο να βαφτίσω (να γίνω μάρτυρας ιερού μυστηρίου της Ορθοδοξίας) ένα κοριτσάκι και να αναλάβω την ευθύνη να το οδηγήσω προς τα βήματα του Ιησού. Το ιερό μυστήριο πρόκειται να τελεστεί στην ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στον ιερό ναο των Αγίων Αναργύρων λόγο πατρογονικής οικίας και καταγωγής του πατρός του βρέφους στην διαδικασία να κλειστεί ημερομηνία και να μαζευτούν τα χαρτιά για την βάφτιση του νεογνού εκτός των άλλων που ζητήθηκαν απο τον ιερέα της ενορίας απαιτείθικαι και το ποσό των 150€ ως ελάχιστο ΚΌΜΙΣΤΡΟ Και προϋπόθεση των 150€ για την τέλεση του ιερού μυστηρίου σε επικοινωνία μου με την Μητρόπολη Δημητριάδος μου ανήγγειλαν οτι είναι εντολή της Μητροπόλεως να πληρώνονται τα μυστήρια για να καλυφθούν έξοδα της Μητροπόλεως. ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ ΘΛΊΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΧΉΝΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΑΎΤΟ !!! Τα ιερά μυστήρια της χριστιανοσύνης δέν πληρώνονται αλλά εκτελούνται δωρεάν και είναι μέσα στιε απόλυτες υποχρεώσεις του κάθε ιερεύς (δωρεάν ε λάβατε δωρεάν ε δώσατε) . Το ποσό που ζητήται για την βάφτιση εάν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν στουσ χαλεπούς καιρούς που ζούμε ειναι το 1\4 των εισοδημάτων μιάς μικρομεσαίας οικογένειας η θρησκεία μας δίδαξε το δόσην , βοηθήσειν αυτούς, που εχουν 2 χιτώνες δίνουν τον έναν και όχι το λαμβάνει αμοιβή προς ιερά μυστήρια εκτός και αν έχουμε γυρίσει στης εποχές που ο λαός και η εκκλησία αγόραζε εισιτήρια προς τον παράδεισο (συνχωροχάρτια πράμα που εγώ όσο περνάει απο το χέρι μου θα το πολεμήσω με κάθε μέσο έστω και αν χαθώ ως ποιμένας της εκκλησίας ευελπιστώ και παρακαλώ να έχω μια θέση στον παράδεισο ώσον αφορά τους ποιμενάρχης που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο σύντομα θα κριθούν από τον θεό μιας και αποφάσισαν να κάνουνε τον οίκο του οίκο εμπορίου. Αναμένω προς απάντηση σας μέσω τηλεφώνου διότι δέν χηρίζομε διαδικτυακά μεσα και θέλω να αποφύγω την περετέρω εμπλοκή 3των (το e-maill αυτό ειναι του ιού μου Αμοιραδάκη Γεωργίου και σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μέσο αυτου παρακαλώ να υπάρχει επικεφαλήδα προς Αμοιραδάκη Μιχαήλ) Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σας και μέγιστη θλίψη επί των γεγονότων Αμοιραδάκης Μιχαήλ»

Πηγή: thenewspaper.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Κρητικε αφου εκανες εξομολογηση και μηδενησες το κοντερ με της αμαρτίες σου ξεκινα παλι να κλεβεις κοπαδια με κατσικια ηλιθιε,να βγαλεις τον σκασμο εσυ κοπανε!!!

  2. Βγάλτε τον σκασμό όλοι . Δεν θέλω να μιλάει κανείς . Μόλις την εξομολόγηση σας συγχώρεσα όχι άλλες αμαρτίες !

  3. Ευτυχώς δεν πατάω ποτέ στην εκκλησία και δεν έχω ιδέα από αυτά! Σκύψε ευλογημένη και τέτοια.. Κατάλαβες τώρα.. Για τα πανηγύρια όλοι!

  4. Δηστυχως καποιοι τα εχουν μετατρεψει ολα σε χρημα και μπιζνες! Αρρωστημενο και τραγικο οταν αυτο συμβαινει στο χωρο της Εκκλησιας!
    ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ 4 ΚΕΡΑΚΙΑ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2€ ΚΑΙ ΠΑΝΩ!! ΤΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ!!! ΤΥΧΑΙΟ??..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

  5. Ποιοι είναι οι εχθροι της εκκλησιας ρε παπαρα? 400 χρονια τουρκοκρατιας στον αφρο η εκκλησια,δικτατοριες ,βασιλιαδες,κατοχη,εμφυλιος,ξανα βασιλιαδες χουντα μετα και μεταπολιτευση,παντα από κοντα η εκκλησια,ακομα και με τον τσιπρα και τα μνημονια ο λαος στεναζει και η εκκλησια εξακολουθεί να τα παιρνει χοντρα και μαυρα απ τους πιστους.ετσι ελεγε ο Χριστος ρε να κανετε την θρησκεια εμποριο?

  6. Το “οτι προαιρεισθε” που πηγε;.Κατι τετοιες συμπεριφορες αηδιαζουν το κοσμο και τον διωχνουν απο την εκκλησια.

  7. Πόσο κοστίζουν τα υπόλοιπα ; ρουχαλάκια από φίρμα μπομπονιέρες , σταυρουδάκι κόσμημα από φίρμα , και βαρύ , καλά για το δώρο στον ανάδοχο και το τραπέζι με πλούσια εδέσματα ούτε λόγος .
    Όποιος θέλει τελετή μυστηρίου και όχι επίδειξης , υπάρχουν χώροι .Κακή επιλογή αναδόχου , ο οποίος δεν βρήκε κάτι άλλο , μια φωτογραφία λ.χ. με το βαπτισμένο παιδί , αλλά την απόδειξη για να προβληθεί και να εισπράξει τα μπράβο από τους εχθρούς της εκκλησίας , μήπως με αυτή την ανάρτηση εισέπραξε όλο το κόστος της βάπτισης από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον ΤΣΙΠΡΑ που είναι δηλωμένοι άθεοι ;

  8. Όμορφα χριστιανικά μπινελικια μεταξύ εν Χριστώ αδερφών….Δεν μπορειτε να συμφωνήσετε στα βασικά…..Η αλήθεια όμως είναι κάπου στην μέση…Από την μία για να γίνει ένα μυστήριο στον ναό υπάρχουν έξοδα,και όταν υπάρχουν απαιτήσεις πρέπει να βάζουμε το χέρι στην τσέπη.Απο την άλλη κάποιοι έχουν γίνει παραδοπιστοι και αισχροκέρδουν κάνοντας μπίζνες..

    1. Ολα τα εξοδα ειναι πληρωμενα απο το κρατος ηδη. Ρευμα μισθοι κτλ.

      1. Φαντάζομαι θα έρχεται ο λαγαριασμος σπίτι σου, με όλο το σεβασμό είμαστε η μοναδικοί χώρα που οι λατρευτικοι χώροι πληρώνουν τα πάντα σε αντίθεση με το εξωτερικό

  9. ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ ,ΛΑΘΟΣ…ΔΕ ΘΕΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΤΣΑ, ΘΕΣ ΚΑΙ ΓΑΙΔΟΡΟΠΟΥΤΣΑ …ΜΗ ΛΕΣ ΟΧΙ …ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ

  10. ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗ,,,, ΒΛΑΧΟΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕς……ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΙΣΑΙ …ΣΥΜΑΖΕΨΟΥ ΜΗ ΣΕ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ…..ΝΕΟ0ΤΑΞΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…..ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕς ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ,,,ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ ,,,,,ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ .ΣΥΜΑΖΕΨΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ…ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

  11. Τα μυστήρια γίνονται χωρίς χρήματα από τους ιερείς.
    Η εκκλησία κάνει το έργο της από τα λίγα που ρίχνουμε στο παγκαρι
    Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το προσωπικό της εκκλησίας δε πληρώνετε υπερωρίες και αν εμείς απασχολήσουν οπουδήποτε κάποιον εργάτη πρέπει να τον πληρώσουμε.
    Δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις να μας εξυπηρετήσει πέραν του ωραρίου του όταν μας καπνίσει…. Μεσιμερι η αργά το απόγευμα… Λόγω της φύσης του έκτακτου γεγονότος προκειπτουν λειτουργικά έξοδα τα οποία τα επωμιζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος. Όπως στα βαπτιστικά κάνουμε διαγωνισμούς υπερηφάνειας έτσι θα έπρεπε και στην εκκλησία… Αλλά εκεί τα λειπομαστε γιατί μένουμε στους τύπους και στις δικαιολογίες να πληξουμε την ιεροπρεπεια. Διαφωνώ με τις ταριφες γιατί είναι πολύ χαμηλές και με εξεφτελιζουν σαν άνθρωπο… Αν αποφασίσω να τελεσω μυστήριο θα είμαι προεροιμασμενος όπως στα λουσα μου να φιλοδώρησω με το παραπάνω τους υπαλλήλους του Ναού που περιμένουν από τα τυχερά να φάνε ένα κομμάτι ψωμί και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

  12. Επειδή μερικοί τα βάλατε με το νονό και γράφετε για στολισμούς και air condition που και καλά κοστίζουν, θα σας πω ότι εγώ έγινα νονά πριν τρία χρόνια σε ξωκλήσι στα Μεσόγεια. Το μυστήριο έγινε στον περίβολο καθότι η εκκλησούλα ήταν πολύ μικρή, το στολισμό τον είχαν αναλάβει οι γονείς του μωρού κι ο παπάς μας κάλεσε να υπογράψουμε τα χαρτιά (δύο νονές είμαστε) και μας ζήτησε 140€. Εννοείται πως δεν το περιμέναμε και δεν το γνωρίζαμε, επίσης οι γυναίκες κρατάμε και κάτι τσαντάκια μια σταλιά, οπότε ζητήσαμε από τους οικείους μας γιατί δεν ξεκινούσε τη βάφτιση άνευ πληρωμής. Όταν τον ρώτησα τι θα έκανε εάν δεν τα δίναμε, μου είπε “μπορείτε να πάρετε το μωρό και να πάτε αλλού”. Σε ερώτησή μου πάλι, τι κόστιζε τόσο, είπε πως ήταν ο ψάλτης, ο οποίος ήταν ένας υπέργηρος που δεν καταλαβαίναμε τι έψελνε και η χρήση του περιβόλου και η καθαριότητα μετά, παρεμπιπτόντως τα αφήσαμε όλα μετά πεντακάθαρα. Κρίμα γιατί για εμάς τους χριστιανούς από πεποίθηση κι όχι από σύμπτωση, είναι λυπηρό φαινόμενο.

  13. Σύμφωνα με την Πρώτη Αποστολική Εκκλησία, αυτό θεωρείται ΣΙΜΩΝΙΑ, δηλ. εξαγορά του Αγίου Πνεύματος — Ο Σίμων ήταν ένας μάγος που ζήτησε από τους Αποστόλους να του δώσουν “το χάρισμα του να πραγματοποιεί θαύματα”. Φυσικά οι Απόστολοι αρνήθηκαν και ισχυρίστηκαν ότι το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ εξαγοράζεται.
    Σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας, σε κανένα Μυστήριο ΔΕΝ δίνονται χρήματα, εκτός και αν θέλουν οι πιστοί να αφήσουν κάτι για την εκκλησία – να ρίξουν δηλαδή τα χρήματα στο παγκάρι.

  14. Ετσι οριζει η μεταπατερικη θεολογια; Για ρωτηστε τον Δημητριαδος ξερει αυτος;

  15. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΕΡΕΑς …ΠΙΝΟΚΙΟ ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ….ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΖΟΥΝΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΒΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ..ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ 200 ΚΑΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ …Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕςΞΟΔΑ ///ΠΟΛΥΕΛΕΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΝΕΟΚΟΡΑ.ΚΛΠ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ….ΔΗΛ ΚΙ ΑΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ……ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ….ΚΑΙ ΠΟΥ’ΣΕ ΠΙΝΟΚΙΟ ΜΗ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ?

    1. Τι λες ρε βλαχογυφτο?? Ποιος σου ειπε ρε παπαρα οτι πρεπει να πληρωνουμε στα μυστηρια?? Πες μας ρε ολη η εκκλησιαστικη περιουσια σε ποσα ευρω εκτιμαται ξερεις??? Δισεκατομμυρια ευρω περιουσια εχει η εκκλησια, εχει καταντησει η χειροτερη μαφια και ερχεσαι και τους υποστηριζεις?? Για τα κερια τα φωτα τους ψαλτες κτλ?? Η εκκλησια να τους πληρωσει απο την περιουσια της. Δικοι της υπαλληλοι ειναι και δικα της εξοδα. Δεν εχεις καν το μυαλο να καταλαβεις γιατι ο κοσμος απομακρυνεται απο την εκκλησια. Γιατι εχει τυπους με το δικο σου σκεπτικο ρε. Ου να χαθειτε απατεωνες ουστ ρεεεεεεεεεεεεεεε αντιχριστοι παραδοπιστοι. Τι σχεση εχετε εσεις με τον Χριστο ρε?? Η μονη σχεση σας ειναι το χρημα. Ουστ απο κει απατεωνες.

      1. Δυστυχώς για κάποιους και ιδικά για την εκκλησία δεν υπάρχει περιουσία, τα πήραν όλα οι σωτήρες δημοκράτες

  16. ΠΙΝΟΚΙΟ ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ….ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΖΟΥΝΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΒΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ..ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ 200 ΚΑΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ …Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕςΞΟΔΑ ///ΠΟΛΥΕΛΕΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΝΕΟΚΟΡΑ.ΚΛΠ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ….ΔΗΛ ΚΙ ΑΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΙ ΕΓΙΝΕ……ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ….ΚΑΙ ΠΟΥ’ΣΕ ΠΙΝΟΚΙΟ ΜΗ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ?

  17. THN IΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΗΚΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ…. Η ΤΑΡΙΦΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΑΛΗ-ΚΗΦΙΣΙΑ-ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” ΚΛΠ…..ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΥΣΤΟΥ”ΔΩΡΑΙΑΝ ΛΑΒΕΤΑΙ,ΔΩΡΑΙΑΝ ΔΩΤΕ” ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ….ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ,ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΟΥΔΕΣ….

  18. Στις εκκλησιες εαν πηγαινει καποιος πρεπει να αφηνει μονολεπτα και διλεπτα και πολλα τους ειναι.Ο χριστος δεν εχει αναγκη χρηματων.

    1. Το air condition και την καθαριοτητα και τα φωτα και τους ψαλτες και τις ανεσεις τις θελεις ομως εεεεεεεε;;;;;;;;;;

      1. Ρε παραδοπιστε νεοελληνα ψευτοχριστιανε, το μονο που σας νοιαζει ειναι ποσο χρημα θα μπει στις εκκλησιες. Αναρωτησου ομως ποση ειναι η εκκλησιαστικη περιουσια αναρωτησου γιατι δεν παει ο κοσμος σε εκκλησιες παρα μονο γερογριες και αναρωτησου τι θα ελεγε ο Χριστος οταν σας εβλεπε να λετε ολο για λεφτα λεφτα λεφτα λεφτα. Αναρωτησου ρε παραδοπιστε Θεοσεβουμενε της πλακας και του χρηματος.

          1. Σε τσουζει γιδι που σε στριμωξαν οι αληθειες που λεω. Απαντησε ρε σε μια ερωτηση αμα εχεις μπεσα..Ποσο εκτιμαται η εκκλησιαστικη περιουσια σε ευρω??Λεγε ακουω. Τα σαβανα χρηματοβλαχε δεν εχουν τσεπες. Αιντε σβησε κανενα κερι για οικονομια τωρα.

    2. Σωστά, το ίδιο μου λένε κάτι γνωστοί μου ιαχωβαδες.

    3. Κ εσυ ως χριστιανος ν μν εχεις ρευμα νερο κ ν περιμενεις ν σ στειλει ο Θεος τ Μανα

Comments are closed.