Τέτοιους πολιτικούς θέλει η Ελλάδα! Ντουτέρτε: “Χτυπήστε τους διεφθαρμένους υπαλλήλους και δεν έχει φυλακή”

Κοινοποίηση:
5d7b6969203027682f2525d1

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντούτερτε κάλεσε τους πολίτες να πυροβολούν, αλλά όχι να σκοτώσουν, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που μαρτυρούν ότι παίρνουν δωροδοκίες, υποσχόμενοι την ασυλία από τη δίωξη, υπό τον όρο ότι ο διεφθαρμένος γραφειοκράτης επιβιώνει.

Η ανορθόδοξη προεδρική «εντολή» κάλεσε επίσης τους Φιλιππινέζους να χτυπήσουν τους διεφθαρμένους αξιωματούχους που συναντούν, αναφέρει το δελτίο Manilla, παρά τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες για το νόμο και την τάξη.

“Αν πληρώσετε έναν φόρο, ένα τέλος ή εάν πάρετε ένα πιστοποιητικό, και οι υπάλληλοι ζητήσουν δωροδοκία, χτυπήστε τους. Αν έχετε όπλα, μπορείτε να τους πυροβολήσετε, αλλά μην τους σκοτώσετε, γιατί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν μπορείτε να λάβετε χάρη, “είπε ο Ντουτερτε.
Αν και ο Ντουτέρτε, πρώην δήμαρχος και εισαγγελέας, ήταν προσεκτικός για να διακρίνει τις  “ευγνωμοσύνες – δωράκια” από δωροδοκίες, ο αντιπρόεδρος Leni Robredo και ο γερουσιαστής Panfilo Lacson προειδοποίησαν ότι αυτή η «πρακτική που δίνει δώρο μπορεί να αναπαράγει τη διαφθορά στην αστυνομία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Eχω πάθει ένα σοκ με τον Ντουτερτε κι αυτά τα χαζά που λέει, αλλά ακόμα περισσότερο φρίκαρα με τον τίτλο του άρθρου : Τέτοιους πολιτικούς θέλει η Ελλάδα …” Δηλαδή, τι? Χρειαζόμαστε ένα τέτοιο πολιτικό που να μας βάζει να χτυπάμε και να πυροβολούμε εμείς τους διεφθαρμένους υπαλλήλους του που δεν μπορεί να ελέγξει? Ε, δεν πάτε καθόλου καλά μ’αυτά που λέτε ! (παράκληση να δημοσιευτεί το σχόλιό μου).

Comments are closed.