Τένις: Υπόκλιση Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: «Το τένις είναι σε καλά χέρια»

Κοινοποίηση:
novak-usopne708_0

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους υπόλοιπους τενίστες της νέας γενιάς ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη, να υποκλίνεται στο ταλέντο τους και να επισημαίνει ότι το τένις βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη του επί του Ζβέρεφ στο ATP Finals, ανέφερε: «Υπάρχει πολλή ποιότητα στη νέα γενιά. Ο Ζβέρεφ προφανώς και είναι ο αρχηγός. Έχει καθιερωθεί ως τοπ παίκτης, έχει κερδίσει ήδη τρία Masters που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Και πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για τη δεύτερη σερί πρόκριση στο ATP Finals. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλους εκπροσώπους της νέας γενιάς… «Υπάρχουν τενίστες σαν τον Χατσάνοφ, τον Τσιτσιπά, τον Τσόριτς. Νομίζω ότι το τένις είναι σε καλά χέρια. Παράλληλα και εμείς οι μεγαλύτεροι δουλεύουμε σκληρά και έξυπνα και προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι μας έχει απομείνει. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό. Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο σε αυτά τα ματς, ξέροντας πώς να αντιδράσεις σε συγκεκριμένες στιγμές, πώς να χειριστείς την πίεση. Προφανώς και αυτό είναι με το μέρος μας».

Για την απόφαση της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα να αποσυρθεί: «Είναι έκπληξη, για να είμαι ειλικρινής. Δεν το περίμενα. Της εύχομαι τα καλύτερα σε ό,τι κάνει στο μέλλον στη ζωή της. Θα τη θυμάμαι, όπως και πολλοί άλλοι, ως μια από τις εξυπνότερες παίκτριες που έχω δει. Φοβερή ποικιλία. Δεν έχει κάποιο πολύ μεγάλο όπλο, όπως για παράδειγμα η Σερένα το forehand και το σερβίς. Αλλά περίμενε τόσο καλά τις αντιπάλους της. Απορροφούσε την ταχύτητα της μπάλας τόσο καλά. Είχε slice και dropshots στο παιχνίδι της, κάτι που δεν βλέπεις πολύ συχνά. Γι’ αυτό και ήταν τόσο επιτυχημένη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: