«Τάπα» του ΣτΕ στους άθεους! Δεν θα κατέβουν οι εικόνες

Κοινοποίηση:
1

Με την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα για «απόσυρση» των εικόνων από την αίθουσα όπου συνεδρίασε η ολομέλεια του ΣτΕ, συζητήθηκαν ενώπιον των δικαστών οι 5 αιτήσεις ακυρώσεις που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών, την υποχρεωτική προσευχή και τον εκκλησιασμό.

Το αίτημα απερρίφθη με ψήφους 30-6.
Στην συζήτηση παρέστη και ο Τζέισον Αντιγόνη που είχε  ζητήσει στο παρελθόν από τη δικαιοσύνη να μην αναφέρεται το φύλο του στην ταυτότητα. Μαλιστα μετά τη λήξη της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το ανώτατο δικαστήριο.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων,  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών, ενώ παρεμβάσεις  υπέρ του μαθήματος των  θρησκευτικών και κατά των  σχετικών υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει    η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και   ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Οι δυο πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον τρόπο και το περιεχόμενο της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο θέμα της κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας. Οι προσφεύγοντες επέμειναν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι τόσο θρησκειολογικό και πως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή των μαθητών από τον Εκκλησιασμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη

    Γιατί, η αναφορά στην Χριστιανική Θρησκεία, δεν συμπεριλήφθηκε, στο Σύνταγμα;

    Η Συνταγματική Συνθήκη, δεν κάνει αναφορά στο Χριστιανισμό, ωστόσο σέβεται και αναγνωρίζει, τις θρησκείες και θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες των κρατών – μελών της Ε.Ε ( Αρθ. Ι – 52 ). Ειδικότερα, η Ενωση διατηρεί ανοικτό, διαφανή και τακτικό διάλογο, με τις εκκλησίες και τις οργανώσεις, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα και συμβολή της.

Comments are closed.