Κίνηση ΜΑΤ από τον ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ…

Κοινοποίηση:
b-bardinogiannis-i-motor-oil-kommatizetai

Στον δείκτη MSCI Greece θα περιλαμβάνεται από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η μετοχή της Motor Oil Hellas, αντικαθιστώντας τη μετοχή της Folli Follie Group, με την επίδραση της μεταβολής αυτής στη μετοχή της Motor Oil να είναι ήδη ισχυρή.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις σχετικές ανακοινώσεις για τη σύνθεση των δεικτών του MSCI, αυτήν της Τρίτης, η μετοχή της Motor Oil ενισχύθηκε κατά 7,03%, στα 19,18 ευρώ, και με θεαματικό όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, εν μέσω Δεκαπενταύγουστου, όταν οι τζίροι παραδοσιακά είναι πολύ χαμηλοί. Και όλα αυτά σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν την επίσημη εισαγωγή της μετοχής στον MSCI Greece!

H θετική αυτή αντίδραση της αγοράς δεν πέρασε απαρατήρητη από την Citi, που αναφέρθηκε σε αυτήν σε σημείωμά της, αλλά και από την Wood & Company, η οποία μάλιστα λίγες μέρες νωρίτερα είχε προβλέψει την ένταξη της μετοχής της Motor Oil Hellas στον MSCI, αν και εκτιμούσε πως αυτή θα γινόταν τον Νοέμβριο, και όχι τόσο νωρίς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, η στάθμιση της Μotor Oil Hellas στον MSCI Greece θα είναι 7,5%, στον MSCI EM 0,02%, στον MSCI EMEA 0,18% και στον MSCI EME 0,42%.

Στο ενημερωτικό της σημείωμα με ημερομηνία 14 Αυγούστου, η Wood & Company σημειώνει ότι αυτή θα είναι η έκτη μεγαλύτερη προσθήκη στον MSCI ΕΜ παγκοσμίως, ενώ εκτιμά πως οι εισροές για τη μετοχή θα φτάσουν τα 143 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, εάν συνυπολογιστούν και τα funds που ακολουθούν άλλους δείκτες, όπως ο MSCI Greece και ο MSCI EMEA, οι εισροές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς της Wood, ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και στα 474,5 εκατ. δολάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: