ΤΩΡΑ ΘΑ “ΦΑΣ” ΚΑΛΑ! Στη φυλακή παιδόφιλος αρχιμανδρίτης για παρενόχληση ανηλίκων

Κοινοποίηση:
1578512_arhimandritis-kakopoiisi-anilikon

Οριστικά στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην αρχιμανδρίτης Θεόκλητος που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων αγοριών της ενορίας του, καθώς ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου.

Ο Θεόκλητος είχε βρεθεί ένοχος για κατ’ επανάληψη σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων αγοριών και το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τον είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 27,5 ετών. Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την ποινή χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό και ο 53χρονος θα παραμείνει στις φυλακές Τρικάλων, για την παρενόχληση δύο παιδιών ηλικίας 10 και 14 ετών αντίστοιχα. Από το μοναστήρι σε ενορία της Αττικής Ο Θεόκλητος είχε γίνει μοναχός το 1988, στο Μοναστήρι της Πάτμου, το 1992 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Φεβρουάριο του 2011 χρίστηκε αρχιμανδρίτης και μετακινήθηκε σε εκκλησία της Αττικής. Σε αυτή την ενορία, του ναού Κωνσταντίνου και Ελένης, εκκλησιάζονταν δύο «παπαδάκια» που έγιναν στόχος του ιερέα. Μάλιστα η μητέρα του ενός θύματος ήταν μέλος του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας. Από το καλοκαίρι του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 ο Θεόκλητος αγόραζε και αποθήκευε στον υπολογιστή του παράνομο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 ψηφιακοί δίσκοι και σε 17 από αυτούς, στα βίντεο συμμετείχαν ανήλικοι.
Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών Την ίδια περίοδο, ο αρχιμανδρίτης κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονιών των δύο ανήλικων παιδιών, που επέτρεπαν στα παιδιά τους να μένουν με τον «πνευματικό» τους, όχι μόνο μέσα στην εκκλησία, αλλά και στο στο σπίτι του. Εκμεταλλευόμενος την άγνοια των γονιών, ο Θεόκλητος είχε την ευχέρεια να προβαίνει «σε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας», σημειώνουν οι αρεοπαγίτες.
«Εμείς παίζουμε σαν τις παλιόγατες», φέρεται να έλεγε ο ιερέας στα δύο ανήλικα παιδιά που, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα υποχρέωνε να κάθονται στα πόδια του και να βλέπουν πορνογραφικό υλικό, ενώ εκείνος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Όπως περιγράφεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, σε κάποιες περιπτώσεις ο ιερέας ζητούσε από τους ανήλικους να γδύνονται μπροστά του.
Τελικώς ο αρχιμανδρίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27,5 ετών – με ανώτερο όριο έκτισης ποινής τα 25 χρόνια – ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ για τα αδικήματα: -Της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει 15 έτη -Της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από κληρικό, με τον οποίο ο ανήλικος διατηρούσε πνευματική σχέση, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος του ανηλίκου. -Της κατ’ εξακολούθηση κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια συμπληρώσαντος τα 14, όχι όμως και τα 18 έτη, από κληρικό με τον οποίο ο ανήλικος διατηρούσε πνευματική σχέση. -Της αποπλάνησης παιδιού που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. -Της αποπλάνησης παιδιού που είχε συμπληρώσει τα 14, όχι όμως και τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση. -Της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκων. Στο σκεπτικό του, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αόριστους και αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του αρχιμανδρίτη, όπως και το αίτημα του να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση των πράξεών του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: