ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ! Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους Hawk στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Κοινοποίηση:
hawk-630x379

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κατήγγειλε ότι η Τουρκία ανέπτυξε ένα αντιαεροπορικό σύστημα «Hawk» στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης για προστασία των αεροπλάνων που προσγειώνονται σε αυτό από την πολεμική αεροπορία της Βουλής των Αντιπροσώπων που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, ο ταξίαρχος Άχμεντ αλ Μισμάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Παρατηρήσαμε ότι οι Τούρκοι τοποθέτησαν ένα αντιαεροπορικό σύστημα -πιστεύω ότι είναι το αμερικανικό σύστημα Hawk- στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.

»Εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, τρομοκράτες μισθοφόροι από τη βόρεια Συρία και αξιωματικοί του στρατού από την Τουρκία επίσης προσγειώθηκαν και εγκατέστησαν μια βάση για να λαμβάνουν ενισχύσεις στην Τρίπολη».

Το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα HAWK (Homing All the Way Killer) MIM-23, το διαθέτει και η Ελλάδα, είναι ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρους που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την αμερικανική αμυντική βιομηχανία Raytheon.

Η Τουρκία μεταφέρει με επιβατικές πτήσεις, που απογειώνονται από αεροδρόμιά της, τζιχαντιστές που στρατολογεί από τη βόρεια Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό της ισλαμικής κυβέρνησης του Σαράτζ.

Τον τελευταίο μήνα η Τουρκία στέλνει εφόδια και μισθοφόρους στην Τρίπολη με αερογέφυρα, την οποία θεωρεί και πιο ασφαλή από το να χρησιμοποιήσει εμπορικά πλοία, τα οποία μπορεί να αιχμαλωτιστούν από το ελληνικό ή το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ…ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ HAWK…ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ

Comments are closed.