ΤΡΑΓΙΚΟ! Πασίγνωστο περιοδικό δίνει οδηγίες σε έφηβες πως να κάνουν έκτρωση χωρίς να το μάθουν οι γονείς τους

Κοινοποίηση:
1

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, το παγκοσμίου φήμης περιοδικό μόδας, ομορφιάς, celebriy κλπ «Teen Vogue» δημοσίευσε μια στήλη που συμβουλεύει τους αναγνώστες για το πώς να κάνουν αμβλώσεις χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Τώρα το περιοδικό κάνει ένα βήμα παραπέρα και δημοσιεύει τις ίδιες συμβουλές σε έφηβες στο Snapchat.

Η Laura Klassen, ιδρυτής της καναδικής ομάδας pro-life Choice42, μοιράστηκε στιγμιότυπα των δημοσιεύσεων του Teen Vogue το Σάββατο για το Snapchat, που προωθούσε τις συμβουλές για την άμβλωση για εφήβους.

«Πώς να κάνετε μια έκτρωση εάν είστε έφηβη», ξεκινάνε οι δημοσιεύσεις στο Snapchat του Teen Vogue.

«Πώς μπορείτε να κάνετε μια άμβλωση αν είστε κάτω από 18; Διαβάστε για να μάθετε περισσότερα …» συνεχίζει.

Σε μια στήλη από τη Nona Willis Aronowitz,, ο Aronowitz λέει στους αναγνώστες της εφήβους: «Η πρόσβαση στην άμβλωση πρέπει να είναι το δικαίωμά σας ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις των γονέων σας.Δυστυχώς, κάθε πολιτειακός νομοθέτης δεν συμφωνεί έτσι το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζουμε την κατάσταση της πολιτείας μας και κανόνες όσον αφορά τη συγκατάθεση των γονέων. »

Το Teen Vogue δημοσίευσε τη στήλη στο Snapchat, λέγοντας ένα σενάριο στο οποίο ένα 16χρονο κορίτσι έγκυος θέλει να κάνει μια έκτρωση, αλλά δεν ξέρει πώς να το πει στους γονείς της που είναι υπέρ της ζωής.

Εάν το κράτος απαιτεί συμμετοχή των γονέων και οι γονείς του κοριτσιού είναι «εχθρικοί» απέναντι στην άμβλωση, «πρέπει να ενεργήσει αναλόγως», συμβουλεύει το Snapchat.

«Υπάρχει μια άλλη νόμιμη επιλογή σε πολλά κράτη που θα σας επιτρέψει να πάρετε μια άμβλωση χωρίς γονική έγκριση που ονομάζεται διαδικασία δικαστικής παράκαμψης», συνεχίζει η Teen Vogue στο κουπόνι, σημειώνοντας ότι μια τέτοια επιλογή απαιτεί χρόνο και συνεπάγεται την κατάθεση μαρτυρίας ενώπιον δικαστή.

Το περιοδικό συμβουλεύει επίσης τα κορίτσια να έρχονται σε επαφή με ομάδες υπέρ της άμβλωσης που ισχυρίζονται ότι πληρώνουν για αμβλώσεις.

Σε απάντηση στις δημοσιεύσεις για την έκτρωση του Teen Vogue στο Snapchat, η ομάδα δράσης Live Action δήλωσε τη Δευτέρα: «Όποιος θέλει να αντιτάξει παιδιά εναντίον των γονέων τους δεν είναι φίλος στις οικογένειες. Το μόνο που κάνουν είναι να βοηθήουν τον κλάδο των αμβλώσεων να κερδίσει περισσότερα κέρδη . »

Η Aronowitz ισχυρίζεται στη στήλη του Teen Vogue ότι «είναι λογικό μόνο αν οι έφηβοι είναι αρκετά ώριμοι για να γίνουν γονείς, είναι αρκετά ώριμοι για να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να γεννήσουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: