Novartis – Το ντοκουμέντο της Ελβετικής τηλεόρασης. Το ΒΙΝΤΕΟ που τρέμουν τα λαμόγια!

Κοινοποίηση:
novartis-documentary

«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις!
Δεν θα υποκύψουμε όμως.»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ… ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ!!!

Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ ετοίμασε το κρατικό κανάλι RSI της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis.

Το makeleio.gr σας παρουσιάζει το  ντοκιμαντέρ όπως προβλήθηκε στην ελβετική τηλεόραση στις 17/10/2019

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν και αναλύουν την εμπλοκή τους, οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες των Αμερικανικών Αρχών καθώς και ο Έλληνας δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης.

«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών», αναφέρει το ντοκιμαντέρ της RSI για τη Novartis και προσθέτει:

«Η έρευνα του FBI στην Ελλάδα έφερε στο φως μια εικόνα που προκαλεί σοκ.

Η Novartis φέρεται να δωροδόκησε χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι ασθενείς εντελώς υγιείς, υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες», αναφέρει κατά λέξη το ντοκιμαντέρ.

«Η Novartis δεν είναι μόνο το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης, είτε είσαι γιατρός, ασθενής ή μέλος της Κυβέρνησης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Μάρτυρας, που φοράει χαρακτηριστική λευκή μάσκα και άμφια καθολικού μοναχού, λέει στην κάμερα: «Μου έδιναν χρήματα να έχω στην διάθεσή μου, ξεχωριστά για κάθε ένα από τα προγράμματα, με τα οποία έπρεπε να δωροδοκηθούν οι γιατροί. Μέσω αυτού του προγράμματος καταβλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους Γιατρούς. Ναι, σε οκτώ μήνες! Και στη Novartis είχαμε περισσότερα από 50 προγράμματα διαφθοράς κάθε χρόνο».

Στην ερώτηση: «Και από πού έφταναν τα χρήματα;» η απάντηση που δίνεται είναι: «Απευθείας από τη Βασιλεία!»

Προσθέτει, μάλιστα, στη συνέχεια: «Οι οδηγίες για την εκτέλεση τού προγράμματος διαφθοράς, μάς έρχονταν από τη Βασιλεία και οι οδηγίες αυτές έπρεπε να εκτελεστούν και ο Γιατρός συνταγογραφούσε ακόμη και αν δεν ήταν απαραίτητο!».

«Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουν τι θα συμβεί στο Υπουργείο, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι είναι αυτοί που μας ενημερώνουν. Οι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι ήταν χρήσιμοι για να φέρουν τις τιμές στα ύψη», αναφέρεται στο βίντεο.

«Η Novartis προκάλεσε μια υπερτιμολόγηση, χρήματα που δεν έπρεπε να δώσουμε, αλλά δώσαμε, γύρω στα 6-7 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Novartis ήμασταν άνθρωποι με εξαιρετικές σπουδές και κατάρτιση, με οικογένειες και φίλους και μας έκαναν εγκληματίες! Δεν είναι εύκολο να αντέξει κάποιος όταν αισθάνεται έτσι», ακούγεται στη συνέχεια του βίντεο.

«Του είπα (σ.σ. ο Παύλος Σαράκης στο στέλεχος της Novartis): «Μέχρι σήμερα, έχεις κάνει μια καριέρα ως εγκληματίας. Τώρα, μπορείς να συμμετέχεις στην έρευνά μας για χάρη της Δικαιοσύνης», και αυτός, δέχτηκε.

Είναι μια ιστορική υπόθεση. Επειδή, οι πληροφοριοδότες είναι άνθρωποι που δουλεύουν στη Novartis», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης.

 Το πιο βασικό: επισημαίνεται η αναφορά της έρευνας του FBI σε ονόματα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών που υπάρχει υποψία ότι δωροδοκήθηκαν. Τα ίδια ονόματα που στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται αθώοι και προιόν συναλλαγής, ψευδομαρτυρίας ή συνωμοτικής πλεκτάνης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Καλημέρα Στέφανε,

    Αυτά που Ακούγονται στο Βίντεο Είναι Τρομακτικά. Σίγουρα Υπάρχει Σκάνδαλο NOVARTIS, δεν Χωράει Καμία Αμφιβολία.

    Αλλά πάνω από όλα, Πρέπει να Καταδικασθεί η Στρατηγική της NOVARTIS, Σύμφωνα με τα Όσα Λέει ο Πληροφοριοδότης, ο Οποίος δεν Είναι Ένας Απλός Υπάλληλος, μα Πρέπει να Είναι Διοικητικό Στέλεχος, και Επομένως Είχε Άμεση Γνώση του Θέματος.

    Εδώ ο Ίδιος Λέει, ότι η NOVARTIS Έστελνε στον Εκάστοτε Υπουργό Υγείας, Προτάσεις για το πως Πρέπει να Διαμορφωθεί η Πολιτική στο Σύστημα Υγειας Γενικότερα, που ο Υπουργός εάν Θέλει Φυσικά Αποδέχεται τις Προτάσεις. Ομολογεί, επίσης, ότι η NOVARTIS Πλήρωνε Γιατρούς για να Υπερ-Συνταγογραφούν τα Φάρμακά της, Προτιμώντας τα από Άλλες Εταιρίες ( αν αυτό δεν Είναι Αθέμιτος Ανταγωνισμός, τι Είναι ).

    Ειδικά για τα 2 Φάρμακα που Αναφέρονται το LUCENTIS ( με Κόστος Πάνω από 1.000 Δολλάρια ) και το AVASTIN ( με Κόστος 50 Δολλάρια ), για 2 Φάρμακα που Είναι Ακριβώς τα Ίδια, Έχουν την Ίδια Δραστική Ουσία, Εδιναν το LUCENTIS που Κόστιζε 20 Φορές Περισσότερο. Και με όλες τις Περικοπές που Έγιναν στην Ελλάδα τα Χρόνια της Κρίσης, σε Μισθούς και Συντάξεις, με τη Μείωση του Εισοδήματος περίπου 50%, Ανάγκαζαν τους Ασθενείς να Προμηθεύονται τα Ακριβότερα Φάρμακα. Αν αυτό δεν Είνα Έγκλημα, τι Είναι.

    Ο Πληροφοριοδότης όμως Λέει και Κάτι Άλλο, ότι δεν Ήταν η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, που Διαπραγματευόταν Απευθείας με την ΤΡΟΙΚΑ, αλλά ο Συνδετικός Κρίκος που ήταν ο Μανιαδάκης, ο Οποίος Ήταν Σύμβουλος της NOVARTIS. Δεν Είναι Δυνατόν ο Υπουργός Υγείας να μην Γνώριζε ότι ο Μανιαδάκης Ήταν Σύμβουλος της NOVARTIS και ότι θα Προσπαθούσε να Εξυπηρετήσει τα Συμφέροντα της εν λόγω Εταιρίας. Επομένως, για Ποιο Λόγο Έπρεπε να Είναι ο Μανιαδάκης Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας και να μην Είναι Κάποιος Άλλος ο Οποίος δεν Είχε Καμία Σχέση με τη NOVARTIS ή και με Καμία Άλλη Εταιρία Γενικότερα από το Χώρο της Υγείας;

    Το Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι Επικεντρώθηκε μόνο στο Πολιτικό Ζήτημα, και Επέλεξε να Βάλει στο Κάδρο 10 Υπουργούς, Χωρίς Προηγουμένως να Υπάρχουν Σαφείς Αποδείξεις ότι Πήραν Χρήματα για να Πλασάρουν στην Αγορά τα Προιόντα της NOVARTIS. Αυτό Μένει να Αποδειχθεί, αν Είναι Πράγματι Έτσι. Από Ότι Όμως Μπορούμε να Καταλάβουμε, Είναι ότι ο Μανιαδάκης Είναι ο Άνθρωπος Κλειδί, Λειτουργώντας ως Συνδετικός Κρίκος Μεταξύ NOVARTIS και Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και ΤΡΟΙΚΑΣ ( την Περίοδο των Διαπραγματεύσεων, εν Καιρώ Μνημονίων ).

    Σε Κάθε Περίπτωση, ας Ξεκινήσουν να Αποδίδονται Ευθύνες ΠΡΩΤΑ στη NOVARTIS, για τη Στρατηγική της να Προωθηθεί στην Αγορά, με Αθέμιτο Ανταγωνισμό, με Διαφθορά, και αν Υπάρχουν ΠΟΙΝΙΚΕΣ Ευθύνες για Υπουργούς ( δηλαδή εάν Πήραν Χρήματα οι Υπουργοί ), να Αποδοθούν και να Πληρώσουν οι Υπεύθυνοι, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Ευθύνες Σίγουρα Υπάρχουν, διότι ο Μανιαδάκης δεν Μπορεί να Ενεργούσε Εντελώς Μόνος του, όταν Εκδίδονταν τα Δελτία Φαρμάκων, που Όπως Λέει ο Πληροφοριοδότης, Ήταν 10 Ομολογημένα Προιόντα της NOVARTIS, ο Υπουργός δεν Είχε Καμία Ιδέα;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ Επικέντρωσε δηλαδή όλο το Επικοινωνιακό Κομμάτι που Αφορά στο Σκάνδαλο NOVARTIS, με το να Λέει ότι τα Πήραν Υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να Ισχυρισθείς Κάτι Τέτοιο, Πρέπει να Είσαι σε Θέση και να το Αποδείξεις Εμπράκτως. Από τα Λεγόμενα των Πληροφοριοδοτών στο Βίντεο, δεν Προκύπτει Σαφέστατα Κάτι Τέτοιο, Υποθέσεις Ασφαλώς Μπορεί να Γίνονται.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού Ήθελε να Αναδείξει το Σκάνδαλο NOVARTIS, Έπρεπε να Καταδικάσει ΠΡΩΤΑ την Ίδια τη NOVARTIS για την Πολιτική της, και να Αποδώσει Ευθύνες, για Αθέμιτο Ανταγωνισμό, Διαφθορά στο Σύστημα Υγείας, και να Οδηγήσει στη Δικαιοσύνη Στελέχη της NOVARTIS HELLAS να Λογοδοτήσουν. Και μετά, Προχωρώντας η Έρευνα, αν Αποδεικνυόταν ότι οι Υπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Πήραν Χρήματα για να Εξυπηρετήσουν τα Σχέδια της NOVARTIS, τότε ας Μιλούσε με Ονόματα και ας τους Έστελνε στη Δικαιοσύνη.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Ειλικρινά θέλουν να πιστέψουμε ότι έλαβαν χώρα τέτοια γεγονότα με τα φάρμακα και κανείς Υπουργός Υγείας δεν είχε πάρει χαμπάρι ? Εάν δεν είχαν πάρει χαμπάρι βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι οι Υπουργοί Υγείας των ετών εκείνων ήταν Ηλίθιοι – Βλάκες – Μαριονέτες στο Υπουργείο τους. Αυτοί λοιπόν οι κύριοι Υπουργοί θα πρέπει να πάνε στην Δικαιοσύνη διότι έβαζαν τις υπογραφές τους χωρίς να ξέρουν τι υπέγραφαν , και να αποδοθούν στην Κοινωνία με την υπογραφή της δικαιοσύνης ως ” ΒΛΑΚΕΣ – ΗΛΙΘΙΟΙ – ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ” και να υπάρξει στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

  3. ΟΟΙ ΑΘΩΟΙ….ΜΑΣ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ…….Α,ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ……ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ

  4. Ξέρω γιατρό νευρολόγο λαμογιο που δίνει δωρεάν φάρμακα της Νοβαρτις από το γραφείο του το ιδιωτικό και έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη σε ασθενείς ..

  5. Γεωργιάδη λαμόγιο, κουραδομπεμπε, κάθαρμα δοσιλογε, φυλακή καθίκια

  6. Επιτέλους ρεεει βγές και μπινελίκωσε τα λαμόγια….

Comments are closed.