ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Θρίλερ με Ισραηλινό που συνελήφθη στην Ελλάδα…

Κοινοποίηση:
1

Ο Μάικλ Φούρμαν χωρίς να γνωρίζει ότι υπήρχε κατηγορία σε βάρος του, ταξιδεύοντας από το Τέλ Αβίβ στη Γενεύη τράνζιτ στην Αθήνα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό

Κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές της Λευκορωσίας ότι έπεισε τη χώρα που μετείχε σε ένα μεγάλο τεχνολογικό πρότζεκτ να αγοράσει εξοπλισμό σε τιμή υψηλότερη από την κανονική

Έκκληση στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση του Ισραήλ κάνουν οι άνθρωποι του Μάικλ Φούρμαν, ενός Ισραηλινού μηχανολόγου που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, να μην εκδοθεί στη Λευκορωσία γιατί κινδυνεύει η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του. Ο 53χρονος συνελήφθη στις 15 Απριλίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Interpol γιατί κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές της Λευκορωσίας ότι έπεισε τη χώρα που μετείχε σε ένα μεγάλο τεχνολογικό πρότζεκτ να αγοράσει εξοπλισμό σε τιμή υψηλότερη από την κανονική.

Ο Μάικλ Φούρμαν χωρίς να γνωρίζει ότι υπήρχε αυτή η κατηγορία σε βάρος του, ταξιδεύοντας από το Τέλ Αβίβ στη Γενεύη τράνζιτ στην Αθήνα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά την υπόθεση πρωτόδικα το δικαστήριο, χωρίς να έχει στη διάθεση του όλα τα χαρτιά αφού δεν είχαν σταλεί ακόμη από τη Λευκορωσία,έκανε δεκτό το αίτημα για έκδοση, ενώ η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό την ερχόμενη Τρίτη.

Για την ιστορία του Ισραηλινού μηχανολόγου, έχει ενημερωθεί και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα ενώ η πλευρά του 53χρονου φέρεται να ζητάει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ισραήλ προκειμένου να έχει μια δίκαιη δίκη και όχι στη Λευκορωσία που όπως λένε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη γραφειοκρατία και το κυριότερο, κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Το χρονικό

Το 2008, ξεκίνησε ένα πρότζεκτ στη Λευκορωσία για την κατασκευή ενός εργοστασίου που θα κατασκεύαζε κοντέινερ υψηλής ποιότητας για μεταφορές προϊόντων. Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν στο υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας, υψηλών προδιαγραφών και ως επενδυτές φέρονταν ένας Ρώσος επιχειρηματίας με ποσοστό 74% ενώ το υπόλοιπο 26% ανήκε στο κράτος της Λευκορωσίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012, ο μηχανολόγος από το Ισραήλ, ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος επιστήμονας, Μάικλ Φούρμαν, μπαίνει στην επένδυση και αναλαμβάνει να παράσχει τεχνογνωσία σε υψηλό επίπεδο. Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν ήταν ένα εντελώς νέο πρότζεκτ, υψηλού επιπέδου με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.
Η δουλειά όμως χαλάει, ο Ρώσος επενδυτής πήγε στα δικαστήρια των ΗΠΑ και ο Μάικλ Φούρμαν καταλήγει να κατηγορείται ότι τους έπεισε να αγοράσουν ένα κομμάτι από τον εξοπλισμό σε τιμή υψηλότερη από την κανονική. Όμως έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι δικαστικές αρχές δείχνουν ότι το συμβόλαιο για τις εργασίες είχε υπογραφεί ένα χρόνο νωρίτερα από την ημέρα που ξεκίνησε η συνεργασία με τον Ισραηλινό μηχανολόγο.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι αρχές της Λευκορωσίας κατηγορούν τον Μάικλ Φούρμαν και μέσω της Ιντερπόλ, εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο 53χρονος το αγνοεί. Συνεχίζει να ταξιδεύει κανονικά σε όλη την Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Μέχρι που στις 15 Απριλίου, πετάει από το Τελ Αβίβ με τελικό προορισμό τη Γενεύη. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατεβαίνει για να αλλάξει αεροπλάνο και κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι Έλληνες αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν καθώς χτυπάει αλέρτ και διαπιστώνουν ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Αμέσως παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα ο οποίος διατάζει την προφυλάκιση του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί ή όχι στη Λευκορωσία.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι είναι αθώος λέει ότι έχει στα χέρια του όλα τα τεκμήρια της αθωότητας του και μέσω των δικηγόρων του αναμένει να έρθουν στην Αθήνα όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν τους ισχυρισμούς του από τη Λευκορωσία.

Όπως λένε άτομα που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, μια πιθανή έκδοση στη Λευκορωσία, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειας του. Παράλληλα, όπως λένε ο 53χρονος είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού μετά τη σύλληψη του είναι άνεργος και αδυνατεί να συντηρήσει την οικογένεια του. Οι δικοί του άνθρωποι πουλάνε το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο, ένα διαμέρισμα που έχουν στο Ισραήλ για να μπορέσουν να πληρώσουν τους δικηγόρους και να προχωρήσει την υπόθεση.

Η συγκινητική επιστολή του πατέρα

Πριν μερικές ημέρες, ο ηλικιωμένος πατέρας του Μάικλ Φούρμαν κ. Γκρέγκορι Φούρμαν έστειλε μια συγκλονιστική επιστολή στα ΜΜΕ του Ισραήλ με τίτλο “Κινδυνεύει η ζωή του παιδιού μου εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Λευκορωσίας και ενός Ρώσου επενδυτή”. Μέσα στις λίγες γραμμές κάνει δραματική έκκληση για βοήθεια γράφοντας χαρακτηριστικά πως “Ζητώ δημόσια βοήθεια εξ ονόματος του γιου μου που βρίσκεται υπό κράτηση στην Αθήνα και κινδυνεύει να εκδοθεί στη Λευκορωσία. Ο Μάικλ είναι ένας σπουδαίος μηχανικός που βοήθησε στην ανάπτυξη μεγάλων τεχνολογιών για το εργοστάσιο στη Λευκορωσία. Τώρα κατηγορείται για την πώληση εξοπλισμού σε υψηλότερη τιμή. Αυτό είναι απολύτως ψευδές και έχει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αθωότητα του. Έχασε το πρώτο δικαστήριο στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες δικάζεται στο ανώτατο δικαστήριο. Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία… Φοβάμαι ότι δεν θα τον ξαναδώ…”..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: