Σύλληψη Λυκουρέζου: Ο διάλογος που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ (βίντεο)

Κοινοποίηση:
4658315

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δικηγόρων Λυκουρέζου και Παναγόπουλου είναι ανάμεσα σε άλλα οι καταθέσεις μαρτύρων, οι καταθέσεις κατηγορουμένων αλλά και συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΛ.ΑΣ που συμπληρώνουν τις καταθέσεις.

Αποκαλύπτεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OpenTv συνομιλία που είχε Αλβανός κρατούμενος με δικηγόρο και αποκάλυψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. «Κοίτα να βρούμε κανένα φράγκο για να στείλουμε το πτώμα κάτω (το πτώμα ενός Αλβανού που σκοτώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες εβδομάδες). Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 κάνει το τέτοιο (η σωρός) να φύγει για την Αλβανία».

Κατάθεση Αριστείδη Φλώρου (15 Οκτωβρίου 2017) – Τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:

«Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, όπως ο ίδιος μου μετέφερε: Ο Αντωνόπουλος (είναι ήδη φυλακισμένος για εμπολή του στο κύκλωμα) δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατ. ευρώ και μεις θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν».

Κατάθεση Ηλία Αναγνωστόπουλου (συνήγορος υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου) στις 5 Απριλίου 2019 για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:

«Με πήρε την επόμενη ημέρα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δεν μίλησε».

Επομένως οι μαρτυρικές καταθέσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιοι έχουν ζητήσει 2 εκατ. ευρώ. Μένει να δούμε ποιοί τα ζήτησαν, για ποιούς και αν τελικά τα πήρε κάποιος.

Σε διαφορετικά κελιά στη ΓΑΔΑ

Σε διαφορετικά κελιά στη ΓΑΔΑ πέρασαν το βράδυ τους ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος. Οι δύο άνδρες βρίσκονται στον 12ο όροφο στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο άνδρες δεν θα έρθουν σε επαφή μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ ο 87χρονος ποινικολόγος είναι φανερά καταβεβλημένος.

Τι είχε καταθέσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Είναι γεγονός ότι όπως μου είχε πει ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε επισκεφθεί τον Κλοντιάν στις φυλακές Κέρκυρας Ο Κλοντιάν του ζήτησε να τον βοηθήσει για να μεταχθεί στις φυλακές Αγιάς Χανίων. Επίσης μου είχε πει ο Αντωνόπουλος ότι είχε επισκεφθεί τον Κλοντιάν μία ή δύο φορές στις φυλακές Αγιάς όπου τον είχε παρακαλέσει να φροντίσει για κάποια συγχώνευση και κάποια άδεια του Αλβανού, δε θυμάμαι ακριβώς τα θέματα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε κατάθεσή που είχε δώσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: