Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Καταγγελία – καταπέλτης «καίει» το Open και τον Ιβάν

Κοινοποίηση:
open

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), καταγγέλλει τη διακοπή, και δεύτερου στη σειρά, σήριαλ στο κανάλι Οpen που αφήνει άνεργους δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους και κάθε λογής ειδικότητα μέσα στη μέση της σεζόν.

Το Σωματείο ζητά να σταματήσει η αβεβαιότητα στο χώρο και καλεί τα μέλη της σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απουσίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση στο χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΗ

Το ΣΕΗ καταγγέλλει το σταμάτημα, και δεύτερου στη σειρά, σήριαλ της εταιρείας παραγωγής Λαμπρόπουλος στο κανάλι Οpen που αφήνει άνεργους δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους και κάθε λογής ειδικότητα μέσα στη μέση της σεζόν.

Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις, αφού μια σειρά από σήριαλ της σεζόν, διαφορετικών παραγωγών και καναλιών, φαίνεται ότι έχουν προβλήματα με απλήρωτους συντελεστές και εργαζόμενους, με γυρίσματα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στα οικονομικά παραγωγοί και κανάλια.

Και όλα αυτά πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων που είναι οι μόνοι που τελικά μένουν άνεργοι και απλήρωτοι, με αβεβαιότητα για όλο το υπόλοιπο χρόνο τουλάχιστον, αφού δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συζητήσουν για νέα δουλειά στα μέσα της σαιζόν. Η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σ’ αυτούς τους χώρους κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Καλούμε τους ηθοποιούς αλλά και κάθε εργαζόμενο και συντελεστή να μην δεχτεί αυτή την κατάσταση. Τους καλούμε σε συνάντηση να συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: