Συνεχίζεται το κυνήγι των ένοπλων δραπετών του Μεταγωγών

Κοινοποίηση:
H Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη ,  Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. Τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν, λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα, από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, ενώ αργότερα συνελήφθη ο ένας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις κρατούμενοι δραπέτευσαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έως τώρα, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη, στην περιοχή του Ρέντη, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους γύρω από την Πέτρου Ράλλη και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας για τον εντοπισμό των τριών ένοπλων δραπετών από τη Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων Αττικής τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αστυνομικοί, αξιωματικοί της Ασφάλειας και μονάδες της ΟΠΚΕ, καθώς και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας «χτενίζουν» τους δρόμους και τις επιχειρήσεις γύρω από τη Διεύθυνση Μεταγωγών, καθώς εκτιμούν ότι οι δραπέτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιο κοντινό σημείο.

Η ανησυχία των Αρχών είναι μεγαλύτερη, καθώς οι τρεις δραπέτες είναι οπλισμένοι, με τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών που ακινητοποίησαν, τα οποία δεν έχουν βρεθεί από τις μέχρι τώρα έρευνες.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι κρατούμενοι είχαν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για διάφορα αδικήματα όπως κλοπές, ληστείες και ο ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ότι πρόσφατα πήραν μέρος σε συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού που επιχείρησε να τους καταδιώξει εντείνει την ανησυχία των αστυνομικών για το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν ξανά τα όπλα που πήραν από τους αστυνομικούς.

Το χρονικό της απόδρασης

Σαν σκηνή από κινηματογραφική ταινία δράσης έμοιαζε η απόδραση τεσσάρων κρατούμενων στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Η απόδραση έγινε περίπου στις 03:20 τα ξημερώματα και οι κρατούμενοι που κατάφεραν να διαφύγουν ήταν Αλβανοί, οι οποίοι απέσπασαν μάλιστα υπηρεσιακό οπλισμό από δύο αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κρατούμενοι έκαναν φασαρία στο κελί τους, με τον έναν να προσποιείται ότι είναι άρρωστος και να έχει πέσει στο έδαφος. Όταν δυο αστυνομικοί πήγαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει, τότε τους απείλησαν με αιχμηρά αντικείμενα και κατάφεραν να αποδράσουν. Βγαίνοντας από το κελί αφαίρεσαν το όπλο ενός εκ των δυο αστυνομικών.

Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι κατέβηκαν στο προαύλιο και ακινητοποίησαν μια αστυφύλακα που ήταν σε περιπολικό ενώ έκανε περιπολία. Την απείλησαν και την οδήγησαν μαζί με το όχημα για λίγα μέτρα στην κεντρική πύλη για να παραπλανήσουν τον σκοπό. Όταν έφτασαν εκεί απείλησαν τον αστυνομικό λέγοντας του πως αν τους ανοίξει θα τον σκοτώσουν. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν στο σημείο το περιπολικό με την αστυφύλακα και τράπηκαν σε φυγή πεζοί επί της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη.

Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δραπέτες άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα εντοπίστηκε ο ένας εξ αυτών κοντά στη λαχαναγορά στο Ρέντη και συνελήφθη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: