Συνελήφθη ο ληστής σούπερ μάρκετ και καταστημάτων σε Νίκαια και Κερατσίνι

Κοινοποίηση:
sinelifthi

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε διαπράξει εννέα ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα στις περιοχές της Νίκαιας και του Κερατσινίου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον ύποπτο, χθες, στη Νίκαια. Ο άνδρας κινείτο στην περιοχή με μοτοσυκλέτα, η οποία προσομοίαζε με όχημα διαφυγής δράστη ένοπλων ληστειών στην ίδια περιοχή.

Προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, όπου και συνελήφθη καθώς από την έρευνα προέκυψε η συμμέτοχη του σε ένοπλες ληστείες, ενώ εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, από αρχές του Αυγούστου, ο δράστης κινείτο με δίκυκλη μοτοσυκλέτα τις πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό να εντοπίζει διανυκτερεύοντα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.
Στη συνέχεια, εισέβαλε σε αυτά φορώντας είτε κράνος είτε χειρουργική μάσκα και με την απειλή αεροβόλου όπλου, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ενώ στη συνέχεια διέφευγε με τη ίδια μοτοσυκλέτα, τα στοιχεία κυκλοφορίας της οποίας φρόντιζε να αποκρύπτει με τη χρήση αυτοκόλλητης ταινίας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οκτώ ληστείες στη Νίκαια, σε σουπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστείο και κατάστημα πώλησης φρούτων και μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κερατσίνι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.
Κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, ενώ περαιτέρω στην κατοχή του καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι και 96 βλήματα αεροβόλου όπλου, χειρουργική μάσκα και αυτοκόλλητη ταινία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έεε και;
    Μήπως οι σύντροφοι δικαστές δεν θα τον έχουν ξω την άλλη βδομάδα;

Comments are closed.