Συνέντευξη-σοκ από Γ.Αντετονκούμπο: «Είμαι Νιγηριανός και μεγάλωσα με νιγηριανή κουλτούρα από μαύρους γονείς»…

Κοινοποίηση:
antetonkoubo

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, με τίτλο «Το Greek Freak θέλει να επιστρέψει στις νιγηριανές του ρίζες», ο παίκτης του μπάσκετ (Μιλγουόκι Μπακς) Γιάννης Αντετονκούμπο, αναφέρει ότι είναι Νιγηριανός, πολιτογραφημένος Ελληνας:

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία».

Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.

Προφανώς εννοεί ότι η ελληνική κουλτούρα δεν έχει καμία σχέση με «πειθαρχία, σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba.

«Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι’ αυτόν», λέει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα». Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak», σημειώνει.

Από το pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

34 Σχόλια

  1. Ειμαι Νιγηριανός μεγάλωσα με Νιγηριανές αξίες στην όμορφη Ελλάδα και έχω ελληνικό όνομα Μανικετόκουμπο.Σέβομαι την χώρα που μεγάλωσα και μισώ αυτούς που θέλουν ντέ και καλά να με αποκαλούν Έλληνα.Αυτό με εξοργίζει πάρα πολύ με προσβάλλει.

  2. Καλά τα λέει ο “Greek Freak”, έπρεπε μόνος του να πει το αυτονόητο, λογικό και οφθαλμοφανές..

    Έλληνας Υπήκοος, Νιγηριανή Ιθαγένεια, Τιμάει την Ελλάδα διαφημίζοντας μας στο NBA (για όσους ασχολούνται)
    Δεν προκαλεί, δεν κάνει κάτι κακό απ’όσο γνωρίζω

    Τώρα γιατί κάποιοι εδώ μέσα τρελαθήκατε που είπε τα αυτονόητα δε καταλαβαίνω.. τι θέλατε να πει; .. ότι είναι Έλληνας γέννημα θρέμμα.. την αλήθεια είπε και σεβαστός.

    Υ.Γ: κάποιοι δείχνουν να ζηλεύουν τα Euro του οπότε σε αυτούς λέω να πιείτε χαμομηλάκι και για ύπνο γρήγορα..

    1. Φίλε Oulala το δράμα είναι ότι δεν είναι “Έλληνας Υπήκοος, Νιγηριανή Ιθαγένεια” όπως λες. Κάποιο λάθος κάνεις. Το δράμα είναι ότι είναι “Έλληνας Υπήκοος, Ελληνική Ιθαγένεια” γιατί οι Συριζαίοι ανοιχτοχέρηδες δίνουν στους Μουσουλμάνους Ελληνική ιθαγένεια. Το ξέρεις ότι αν ένα λαθρομουσουλμανάκι γεννηθεί στην Ελλάδα παίρνει αμέσως Ελληνική ιθαγένεια και όχι Ελληνική υπηκοότητα, οι δε γονείς του παίρνουν άδεια παραμονής στην χώρα? Γιατί νομίζεις έρχονται όλες οι λαθρομουσουλμάνες γκαστρωμένες?

      1. Ο Αντετοκουμπο είναι χριστιανός. Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί. Η Βόρεια Αφρική είναι Αραβική και μουσουλμανική αλλά είναι άλλο πράγμα από την χριστιανική υποσαχάρια Αφρική.

  3. ΕΙΧΑΤΕ ΛΙΣΙΑΞΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ

  4. Χααα χα χααα!!!!! Η Νιγηρια σφυζει απο πειθαρχεια σεβασμο και υπαρξη ηθων . Γιαυτο και ο πολιτισμος τους ειναι επιπεδου Ελβετιας και ανωτερος ….Να’σαι καλα Νιγηριανε , εχω σκασει στα γελια..
    Μεγαλη κουλτουρα παντως το σκισιμο της κοιλιας της γκαστρωμενης Νιγηριανης και η βρωση του εμβριου απο τις μαφιες των συμπατριωτων σου Ανετοκουμποκουμπο…

  5. Ο άνθρωπος βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Ποτέ δεν υπήρξε ΕΛΛΗΝΑΣ. Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξαν ΕΛΛΗΝΕΣ και όλοι αυτοί που πήγαν να μας τον παρουσιάσουν σαν ΕΛΛΗΝΑ, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο της πολιτικής και πολιτειακής ιεραρχίας. Ο Νιγηριανός καλά κάνει και καλά τα λέει, μία “σημαία ευκαιρείας” έψαχνε, εμείς όχι μόνο του την δώσαμε, αλλά κάποιοι (πολλοί) μας λέγανε να… τα κατεβάσουμε κιόλας. Όσον αφορά την πειθαρχία, τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών κλπ, αυτός καλά τα λέει, εμείς είμασθε “τελειωμένοι”…

    Αυτοί που περιμένουν να παίξει με την Εθνική Ελλάδος, ας μην απογοητεύονται, μπορεί να μην γίνει ποτέ στο παρκέ, αλλά πάντοτε έχουν την δυνατότητα να τον βάλουν βασικό στην πεντάδα που θα “κατεβάσουν” στο Playstation.

    Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι κάνει ο κάθε Αντετοκούμπο, αλλά είναι εμείς τι κάνουμε. Πετάμε στα σκουπίδια τους πραγματικούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ και υιοθετούμε τις φαντασιώσεις των “ηγετών” μας (τρομάρα μας). Το πρώτο μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόσουμε, είναι ανάκληση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ πρώτα από όσους την δώσανε στον κατά δήλωσή του Νιγηριανό και μετά να την πάρουν και από αυτόν (την ιθαγένεια), άλλωστε τώρα πιά δεν του χρειάζεται.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    1. το μυαλο σου και μια λιρα ανοητε ανθελληνα

  6. Δεν κατάλαβα; Είπε κάτι περίεργο ο Αντετοκλούβιος; Αφού Έλληνας δεν είναι είχε δίκιο σε όλα. Οπότε με το καλό ας πάει και στην χώρα του την Νιγηρία και θα μπορέσει να κάνει και παρέα με ομοεθνείς του. Εξάλλου έχουν και “προσόντα” οι άνθρωποι εκεί… ποτέ δεν ξέρεις… προκύπτουν και ωραία love stories!

    1. Να πάει στη χώρα του και να πάρει και τους ομοεθνείς του μαζί που έχουν μαζευτεί εδώ . Ν΄αδειάζει ο τόπος!

  7. Ο ανθρωπος ειναι φιλέλληνας και μπράβο του , δεν ειναι ελληνας , ελληνας γεννιέσαι απο γονείς που ειναι ελληνες , εαν η μανα σου ειναι εβραια και ο πατερας σου κατα 50% ελληνας λέγεσαι μπάσταρδο πχ ΓΑΠ

  8. ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΕΝΑΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…………………………… Η ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ.

  9. Μου θυμίζει έναν Αλβανό, δεν θυμάμαι τ’ όνομα του, που λυσσάξανε να τον βαφτίσουν Έλληνα, του δώσανε και την Ελληνική σημαία στις παρελάσεις και όταν πήγε στην Αμερική τους έκανε ρόμπα. “Εγώ είμαι Αλβανός, αυτοί με βάζανε να λέω ότι είμαι Έλληνας”. Μου φαίνεται ότι τον είχε βαφτίσει ο Τριανταφυλλόπουλος? Τους είχε πιάσει λύσσα τους κουμούνες να βγάλουν τον Αλβανό Έλληνα. Τα ίδια και με τον Αντεξεκούμπο.

  10. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

    1. Το ίδιο κάνει.Τι αλλάζει δηλαδή; Ο Σαμαράς κυβέρνησε αλλά στην χώρα κάνουν κουμάντο οι αριστεροί 44 χρόνια!!!!!

  11. Όταν γίνει η Χ.Α. κηβέρνηση θα απαγορέψει να παίζουν μαύροι στην Ελλάδα και θα τελειώνει αυτό το αστείο που γίναμε όλοι ίσα κι όμοια.

  12. Την αληθεια ειπε.Απο ποτε εγιναν ελληνες ολοι αυτοι οι
    μαυριδεροι λαθρεποικοι που με την ανοχη και ενοχη καποιων κυριως αριστερουληδων αλωνιζουν την χωρα;;;Αυτο αισθανεται ο ανθρωπος αυτο λεει.Το εαν ειναι καλος αθλητης αυτο ωφελει μονο τον εαυτο του και την οικογενεια του.

  13. ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ

  14. Βρες ρε μου έναν 3ης γενιάς Ελληνοαμερικανικής κουλτούρας να μην λέει είναι Έλληνας και ας μην μιλάει γρι Ελληνικά..

  15. Στην χώρα των παρανοϊκών αριστερών πολιτικών και ψηφοφόρων,ο κατά τα άλλα μεγάλος αθλητής Γιαννης,είναι Ελλην από την φυλή jaruba

  16. Κανένα σοκ. Απλά σαν αναγνώστες να έχετε απαιτήσεις από αυτούς που σερβίρουν την παραμυθα. Ρωτήστε τα νεοταξιτικα κεντροαριστερα παπαγαλακια του gazzetta.gr τι απαίτηση είχε για να κατέβει στο προπερσινό Ευρώ-μπάσκετ, πριν του πούνε οι Μπακς κομμένη λόγω τραυματισμού; Μήπως ο Γιαννάκης είχε βάλει βέτο να πάρουν τον αδελφό του Θανάση και μετά έγινε τσίρκο η Εθνικη και πλακώνονταν όλοι με όλους και γέλαγαν και τα τσιμέντα;

  17. Θίχτηκαν τα ΝΙΑΜΟΥ της ΝΤΠ δημοσιογράφοι,κανάλια,και οι γνωστοί άγνωστοι που βαφτίζουν φασίστα,όποιον έχει διαφορετική άποψη.Οταν λέγαμε πως υπεκφευγει το παλληκάρι,και δεν θέλει να αγωνιστεί με τα Ελληνικά χρώματα,επικαλούμενος τυχόν τραυματισμό,μας εβριζαν,αφού δεν τους έκατσε,να τον κάνουν Έλληνα με το ζόρι,τώρα δέχονται το τελειωτικό τους χτύπημα.Ο άνθρωπος είναι Αφρικανός ζώα κουλτουριαρηδες απλυτοι βρωμιαρεοι αριστεροί.

  18. Αυτοι που θέλησαν να του δωςουν την Ελληνικη ιθαγενεια σε αυτον τον νεαρό, οπως και σε πολλούς αλλους αλλοδαπούς, ειναι φοβερά ρατσιστομουτρα. Ολοι οι αριςτεροι ειναι ρατσιστές, γιατι μισούν τις φυλες και θελουν να τις κανουν μια. Τι το κακό εχει που ειναι Νιγηριανός αυτο το παιδ;;; Γιατι σώνει και καλα πρεπει να τον κανουμε Έλληνα;;; Ο καθένας πρεπει να ειναι περηφανος για τις ρίζες του. Τα αριςτερα σκουπιδια, επειδη μισούν αυτοι την δικη τους καταγωγή, ( αυτοι μισούν και τα έντερα τους, ακομα και την μανα που τους γέννησε ) θελουν να κανουν τους πάντες να μισήσουν αυτο που ειναι. Την ταυτότητα τους. Αριςτερα ρατσιστομουτρα. Σιχαμένοι φασιστες.

  19. ΚΟΥΜΠΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ…

  20. Πάει με το ρεύμα ο Αντετοκούνμπο διότι στην Αμερική οι μαύροι, και φυσικά και οι ΝΒΑερς με τους οποίους κάνει παρέα αναγνωρίζουν πρωτίστως την Αφρικανική τους καταγωγή. Οπότε αυτός τι να τους έλεγε; ότι ναι ρε μάγκες ούτε εγώ δεν είμαι από εδώ, Έλληνας είμαι; Καλά που πήγε εκεί περα γιατί μαθαίνει ότι η ζωή δεν είναι ένα κόνσεπτ που πρέπει να υποστηρίξουμε, εδώ οι μέντορές του του έιχαν παραφουσκώσει τα μαλλιά τώρα προσγειώνεται στην εσχατοσύνη του.

  21. ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .,.,.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ

    ΤΟ ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ

  22. Υπάρχουν Έλληνες Αφρικανοί: Πότε και πως δημιουργήθηκαν: Το σχέδιο που ενεργοποίησαν εδω και 40 χρόνια οι ῾ποδίτσες῾ προχωράει μία χαρά. Βρήκε βλέπεις και κατάλληλο έδαφος. Οι νεοβλάκες με ανοιχτό μυαλό και προοδευτικό πνεύμα..!!!!!!! Ζώα αναφωνήσατε, μετά το σανό, μπεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. αν αισθάνεσαι νιγηριανός, αντε τραβα στην πατρίδα σου.
    Το ότι γεννήθηκες στην Ελλάδα δεν σε κάνει απαραίτητα Έλληνα.
    Η Ελλάδα είναι ιδέα που μάλλον δεν μπορείς να αντιληφθείς οταν εισπράττεις, ευρώ, δολλάρια, και διαφημίσεις….

  24. Ουτε για μια στιγμη μην αμφιβαλεις οτι αυτο εννοει και οτι εσεις ειστε τα χαρακτηριστηκα παραδειγματα αυτου που περιτρανα λεγει,υπερηφανα διποδα μιας μυστικης,κατα τα αλλα,καταγωγης.

  25. Την αλήθεια είπε,Νιγηριανός που του έδωσαν την ελληνική υπηκοότητα είναι ,όχι Έλληνας

Comments are closed.