Συνέλαβαν τον Νίκο Καρανίκα! Έβριζε άσχημα τον…

Κοινοποίηση:
karanikas-1-696x456

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί περιλαμβάνει η Κυριακάτικη έκδοση του Πρώτου Θέματος σύμφωνα με την οποία ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού πρωταγωνιστούσε σε επεισόδια κατά του πρ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η δικογραφία που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα

Τον Οκτώβριο του 2011 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την παρέλαση με δάκρυα στα μάτια , όταν μια ομάδα  στοιχείων της άκρας αριστεράς από κοινού με στοιχεία της άκρας δεξιάς του επιτέθηκαν με ύβρεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναγκαστεί να δηλώσει ότι πολέμησε τους Γερμανούς και δεν ανέχεται από κανέναν να «ματαιώνει την παρέλαση και να τον αποκαλεί προδότη».

Στη φωτογραφία από το Πρώτο Θέμα διακρίνεται ο Ν.Καρανίκας να πρωταγωνιστεί στα επεισόδια

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια,  είχε ο νυν πρωθυπουργικός Σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, και  αναγνωρίστηκε από βίντεο ανάμεσα σε αυτούς που εκτόξευαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την παρέλαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι τότε η χώρα μας έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή δίκτυα, ενώ πολλοί είχαν παραλληλίσει τα επεισόδια που είχαν δημιουργήσει οι ακραίοι με απόπειρα θεσμικής εκτροπής.

Δηλώσεις καταδίκης των επεισοδίων και των ακραίων στοιχείων είχε κάνει τότε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με χαρακτηριστικότερες του δημάρχου της πόλης Γιάννης Μπουτάρη (ο οποίος έπεσε θύμα αντίστοιχων τραμπουκισμών) και του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά ο οποίος είχε επικρίνει σφοδρότατα τους ακραίους που επιχείρησαν να «τραυματίσουν την εθνική εορτή, να πληγώσουν την εθνική υπερηφάνεια και να αμαυρώσουν  την εικόνα των Ελλήνων».

Αντίθετα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είχε «υιοθετήσει» τους τραμπουκισμούς, με το νυν αντιπρόεδρο της Βουλής Τ.Κουράκη να παρίσταται στην «αντιπαρέλαση» και να δηλώνει ότι η παρουσία του υποδηλώνει «τα μεγάλα ΟΧΙ στην τρόικα, την υποτέλεια και την εκποίηση του δημοσίου πλούτου».

Να σημειωθεί ότι οι ακραίοι είχαν εισβάλει στον χώρο της παρέλασης παρά τις αποδοκιμασίες των πολιτών που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ διαπληκτίστηκαν έντονα με έφεδρους αξιωματικούς τους οποίους εμπόδισαν να παρελάσουν. Σύμφωνα με τη δικογραφία στα υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεχώριζαν το «Παπούλια προδότη», «Παπούλια- Παπούλια καλύτερα πρωθυπουργός η Τζούλια».

Πάντως, θα είχε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη να ενημερωθεί για την τύχη της δικογραφίας, ειδικά όταν αφορά πρόσωπο με αναφορές στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: