Συγκινητικές στιγμές – Παρέλαβαν τα ξίφη τους οι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική ήταν η βδομάδα που πέρασε για αρκετούς Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, καθώς μετά από πρωτοβουλία του ΓΕΣ, έλαβαν χώρα οι τιμητικές εκδηλώσεις για την απόδοση των ξιφών τους, παρουσία μελών της στρατιωτικής ηγεσίας και των οικογενειών τους.

Οι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν σε Μονάδες και Σχηματισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέλαβαν τα ξίφη τους, κατά την διάρκεια των τιμητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη βδομάδα, υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Την εβδομάδα από 9 έως 13 Δεκεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε συνέχεια της τελετής απόδοσης ξιφών από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, σε Αξιωματικούς στους οποίους δεν είχαν αποδοθεί, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες τελετές στις έδρες των Σχηματισμών και των Μείζονων Διοικήσεων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Συγκεκριμένα:

–>Στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, ο Διοικητής Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος απένειμε τα ξίφη σε 37 Αξιωματικούς.

–>Στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού ο Διοικητής Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης απένειμε τα ξίφη σε 41 Αξιωματικούς.

–>Στην Περιοχή Ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») ο Διοικητής Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας απένειμε τα ξίφη σε 100 Αξιωματικούς.

–>Τέλος στην Περιοχή Ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») οι Διοικητές των Σχηματισμών, Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, Υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, Ταξίαρχος Στυλιανός Γασπαράκης, Ταξίαρχος Βακλατζής Γεώργιος, Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, Ταξίαρχος Δημήτριος Βακέντης και Ταξίαρχος Εμμανουήλ Θεοδώρου, απένειμαν τα ξίφη σε 56 Αξιωματικούς.

Στις τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες στελεχών, προσκεκλημένοι και συγγενείς των αξιωματικών που παρέλαβαν τα ξίφη.

Ευχόμαστε στους Αξιωματικούς καλή επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και καλή σταδιοδρομία. Η διαδικασία απόδοσης των ξιφών θα συνεχιστεί κατά το επόμενο διάστημα.

Δείτε φωτογραφίες:

       ΓΕΣ ΓΕΣ ΓΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Δεν αναφέρει το άρθρο ποιοι είναι αυτοί που πήραν ξίφη. Ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται για νέους ανθυπολοχαγους. Όχι. Αυτό γίνεται το καλοκαίρι. Απλά στην Ελλάδα όταν περνάν τα χρόνια προάγεσαι. Υπαξιωματικοι είναι που από λοχίες, πέρασαν τα χρόνια, έγιναν αξιωματικοί οπότε πρέπει να πάρουν και ξίφος τους σε λαμπρή τελετή.

  2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Η ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΕΧΝΗ !!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ !!!! ΒΓΑΛΑΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!!!

  3. Σκαστε ρε αχρηστοι κοπριτες, μια χαρα είναι οι αξιωματικοι μας ,κοπιαζουν και υπηρετουν σε όλα τα σημεια της Ελλαδας ρε κρετινοι και πηραν τα σπαθια σαν τιτλο τιμης , εσεις τι εχετε κανει στην ζωη σας ρε τομαρια; το μονο που κανετε να ειστε αραχτοι στον καναπε ολη μερα και να κανετε σχολια εδώ περα για ολους και για όλα φραπεδιαρηδες της πλακας,να μαθετε να σεβεστε τους γυρο σας ειτε είναι στρατιωτικοι ειτε είναι οι γαλατάδες της γειτονιας σας,και να πατε να δουλεψετε ρε ,δεν θα σας χαρτζιλικωνει μια ζωη η μαμα και ο μπαμπας σας.

  4. Εντάξει, διορίστηκαν μερικοί ακόμη που ΔΕΝ θα φυλάνε τα σύνορα και έτσι θα συνεχίσει να μπαίνει στην Ελλάδα λαθραία όποιος θέλει, όποτε θέλει, από όπου θέλει και όπως θελει, είτε περπατώντας, είτε ακόμη και κολυμπώντας…

  5. Τι θα κάνουν τις σπάθες;Θα παίζουν ξιφομαχία;Προς το παρόν παίζουν τον ρόλο Φιλιππινεζας,στους ισλαμοεισβολεις.Κανεις τους δεν μιλά.Ενας,μόνο ένας είχε Κοτζιά να αρνηθεί να υπηρετήσει σε hotshit.

  6. Τρεμε Ερντογαν ,πηραμε τα ξιφη………χαχαχαχα Αντε και στις 25 Μαρτιου θα ακουσουμε τις παπαριες απο τον πιλοτο και θα γεμισουμε εθνικη περηφανεια ,και οι τουρκοι θα τρυπανε εξω απο την Κρητη…….Εις ανωτερα καραβαναδες της πλακας…….

Comments are closed.