Συγκίνηση για τον μακαριστό μητροπολίτη Ιγνάτιο στη Λάρισα – Εκατοντάδες άνθρωποι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
201807141336293058-768x432

Με θερμές εκδηλώσεις, χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Άξιος», οι Λαρισαίοι αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, ο οποίος πλέον αναπαύεται στον χώρο που ο ίδιος ζήτησε πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πάνω από τον τάφο ήταν συγκλονιστικές με τους ιερείς, με δάκρυα στα μάτια, να αποχαιρετούν τον πνευματικό τους πατέρα.

Από νωρίς οι πιστοί συνέρρεαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.Μετά την ολοκλήρωση της Εξοδίου Ακολουθίας ακολούθησε περιφορά στους κεντρικούς δρόμους πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, με τους Λαρισαίους να βρίσκονται παντού στη διαδρομή.

Τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη Ιγνάτιο

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε δηλώσεις του εισερχόμενος στο ναό, είπε για τον Μακαριστό Ιγνάτιο μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της Εκκλησίας, συνετός, ουσιαστικός, βοήθησε το έργο της Εκκλησίας γενικότερα αλλά κι εδώ αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε. Ήταν από τους ιεράρχες που προσέφερε πολλά στο πέρασμα της ζωής του στην εκκλησία μας, ο θεός να τον αναπαύσει.”

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου, με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, να ξεσπά σε λυγμούς την ώρα που περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές στο ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ, όπου ο Ποιμενάρχης της Λάρισας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, αναφέρθηκε στην ευαγγελική ρήση που συχνά χρησιμοποιούσε ο Μακαριστός σε ιερείς και κλήρο: «Όσο εμείς αγιαζόμαστε, τόσο περισσότερο ζούμε την ειρήνη του Θεού και μπορούμε να την μεταδώσουμε και στους άλλους. Ο ακατάστατος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ειρηνικός. Άλλωστε ο Θεός είναι Θεός ειρήνης κι όχι ακαταστασίας».

Πηγή: onlarissa.gr, larissanet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: