Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός

Κοινοποίηση:
sto-nosokomeio-o-ithopoios-baggelis-ploios.w_l

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός, μια είδηση που έγινε γνωστή έπειτα από σχετική δημοσίευση της Μαίρης Μπάρκουλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο αγαπημένος μας Βαγγέλης Πλοιός είναι στο νοσοκομείο με την υπέροχη σύζυγό του Ρία Δελούτση να μην φεύγει λεπτό από δίπλα του. Περαστικά Βαγγέλη μου» έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από μια φωτογραφία του ηθοποιού.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Πλοιός

Ο Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Έπειτα, διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα.

Η πορεία του στον χώρο του θεάτρου ολοκληρώθηκε το 1998-99 στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη Πλούτος (στο ρόλο του Βλεψείδημου).

Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος όπως: πρόζα, επιθεώρηση, οπερέτα, χορόδραμα. ρεβύ πίστας, βαριετέ, κινηματογράφος και τηλεόραση.

Το 1978 σκηνοθέτησε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους μαθητές της σχολής με την παράσταση να πραγματοποιείται στο θέατρο Ακροπόλ σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του, ενώ υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Περιόδευσε ανά την Ελλάδα τόσο με τον δικό του θίασο όσο και με άλλους θιάσους, ως βασικό στέλεχος, ενώ πραγματοποίησε και περιοδείες στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: