Στους τελικούς της Δύσης οι Μπλέιζερς έπειτα από 19 χρόνια! (video)

Κοινοποίηση:
ΜακΚόλουμ

Την πρόκρισή τους στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας για πρώτη φορά μετά από 19 ολόκληρα χρόνια σφράγισαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς χάρη στη σπουδαία τους νίκη επί των Ντένβερ Νάγκετς με 100-96 εκτός έδρας, κάνοντας συγκλονιστική ανατροπή.
Μπορεί να βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έκαναν το comeback παίρνοντας  το εισιτήριο για τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1999-2000.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ που τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους, μετρώντας 16/26 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 2/2 βολές. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Έβαν Τέρνερ (14 πόντοι) και του Ενές Καντέρ, ο οποίος σημείωσε double-double με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ, σε ένα ματς όπου ο Ντάμιαν Λίλαρντ έμεινε στους 13 πόντους με 3/17 (!) σουτ εντός παιδιάς.

Για τους «σβόλους», πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς με 29 πόντους, με Τζαμάλ Μάρεϊ και Γκάρι Χάρις να προσθέτουν 17 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

Στην επόμενη φάση, η ομάδα του Όρεγκον θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με μειονέκτημα έδρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: