Στον “χορό” του Εγκέλαδου τα Βαλκάνια! Μετά την Αλβανία ήρθε η Βοσνία με 5,4 Ρίχτερ

Κοινοποίηση:
albania

Oι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τη νότια Βοσνία, λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο χτύπημα του Εγκέλαδου στην κοντινή Αλβανία.

Το γερμανικό ερευνητικό κέντρο γεωσυνεπιστημών GFZ, το οποίο παρακολουθεί την παγκόσμια σεισμική δραστηριότητα, δήλωσε ότι ο ρηχός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ έγινε στις 10:40 νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Σαράγεβο.

Ο σεισμολόγος Branko Dragicevic στη Σερβία δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο σεισμός που έγινε νωρίς την Τρίτη έγινε αισθητός από περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους στο Μαυροβούνιο, την Ιταλία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Στην Κροατία, οι σεισμολόγοι λένε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός κυρίως κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής θάλασσας και ξύπνησε τους κατοίκους πολλών περιοχών. Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες. Μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι της Σερβίας και του Μαυροβουνίου εξέφρασαν συλλυπητήρια και προσέφεραν βοήθεια στην Αλβανία.

Ο σεισμολόγος του Μαυροβουνίου Jadranka Mihaljevic χαρακτήρισε τον σεισμό ως έναν από τους ισχυρότερους που έχει καταγραφεί από τότε που η Αλβανία επλήγη από καταστροφικό σεισμό το 1979.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: