Στοιχεία σοκ – Ενας ολόκληρος Στρατός δεν… υπηρετεί: 30.000 οι ανυπότακτοι – Μόλις το 25% παρουσιάζεται για στράτευση

Κοινοποίηση:
stratos_6_2

Συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος των ανυπότακτων παρουσίασε ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το νομοσχέδιο που κατατίθεται τον Απρίλιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο ΥΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μίλησε για 30.000 ανυπότακτους. Όπως γίνεται αντιληπτό, το νούμερο είναι συγκλονιστικό καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ουσιαστικά δεν υπηρετεί ένας ολόκληρος… Στρατός.

“Υπάρχουν 30.000 ανυπότακτοι καθώς παρουσιάζεται για στράτευση μόνο το 25% των στρατευσίμων” είπε ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης.

“Πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις ώστε οι στρατεύσιμοι που θα στρατευθούν στην ώρα τους να μην νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Αναφορικά με τα μέτρα που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, προβλέπουν μεταξύ άλλων, την αναστολή της επιβολής διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων έως το 2020.

Επιπλέον τους παρέχεται η δυνατότητα να ταχτοποιηθούν για την ανυποταξία τους μέχρι το τέλος του 2020.

Μειώσεις όχι μόνο σε επίπεδο θητείας αλλά και σε επίπεδο προστίμων προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Ειδικότερα, σε ότι τους αφορά, η εναλλακτική ή κοινωνική, όπως λέγεται, θητεία που υπηρετούν μειώνεται από τους 15 μήνες που ισχύει σήμερα, στους 12 μήνες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξισώνεται η διάρκεια της κοινωνικής με αυτήν της κανονικής στρατιωτικής θητείας, ενώ ταυτόχρονα για εκείνους που είναι άνω των 30 ετών προστίθεται η πρόβλεψη, εφόσον το επιθυμούν, μετά από 20 ημέρες κοινωνικής υπηρεσίας να μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της έναντι χρηματικού τιμήματος.

Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, από 9 σε 6 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 8 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ταυτόχρονα ιδιαίτερη μέριμνα προβλέπεται και για τις οικογένειες με τρία τέκνα, με τη στρατιωτική θητεία των αρρένων μελών της να μειώνεται από 9 σε 8 μήνες για το Στρατό Ξηράς και από 12 σε 9 μήνες για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη λογική της “ανθρωποκεντρικής διοίκησης”.

Για τους ΟΒΑ , ο ΥΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, είπε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και αυτό το νόημα έχει η επιπλέον τριετία που δίνεται.

Επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα των ΕΔ εντοπίζεται στις Ειδικές Δυνάμεις λόγω γήρανσης.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί «Ρυθμίσεων μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, στρατολογίας, στρατιωτικής δικαιοσύνης και άλλων διατάξεων» κατατίθεται προς ψήφιση τον Απρίλιο.

Δεν μας είπε όμως ο κ.Αποστολάκης και τι γίνεται με αυτούς που υπηρετούν και αναγκάζονται βάση εντολών να κάνουν τις “Φιλιππινέζες” σε “μετανάστες”!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Και πολλοί πάνε. Πόλεμος ταξικός, όχι εθνικός/κρατικός.

  2. Υπάρχει λύση, μόνο που δεν θέλουν να εφαρμόσουν. ΔΕΝ διορίζεται κανείς στο Δημόσιο και στους δημόσιους οργανισμούς αν πρώτα δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό. Και μια μοριοδότηση για αυτούς που υπηρέτησαν σε παραμεθόριες περιοχές.

  3. Με τετοιο μπαχαλο και αναξιοπιστο κρατος με τι ορεξη να το υπηρετησουν τα παιδια;;;

  4. Υπηρέτησα τριάντα μήνες μπήκα επί χούντας καί απολυθηκα με προεδρευόμενη δημοκρατία.
    Δεν αισθάνομαι υπερήφανος αλλά μαλακας αφού η πολιτεία τά δυόμιση αυτά χρόνια ούτε συνταξιμα μου τα αναγνωρίζει.

Comments are closed.