Στις γαλλικές Άλπεις οι προμήθειες καταφθάνουν μαζί με…ιπτάμενα αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
france-french-alps-chamonix

Στις γαλλικές Άλπεις, σε μεγάλο υψόμετρο, ένα ελικόπτερο μεταφέρει φαγητό, ξύλα αλλά και ένα… αυτοκίνητο Renault Twingo για τους κατοίκους δύο μικρών χωριών που αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο έπειτα από κατολίσθηση βράχων. Ένας τεράστιος όγκος από χώμα και πέτρες και μια βαθιά χαράδρα που σχηματίστηκε στην πλαγιά είναι ό,τι απέμεινε από τον μοναδικό δρόμο προς τα χωριουδάκια Μπερούλ και Σεν Σαμπίν, με αποτέλεσμα οι συνολικά 45 κάτοικοι να αναγκάζονται να περπατήσουν από τη δουλειά τους μέσα από το δάσος με το δείπνο τους στα σακίδια πλάτης τους.

Ενδεικτικό είναι ότι νοίκιασαν ελικόπτερο για να επιστρέψουν το οποίο πήγε κι ήρθε 17 φορές προκειμένου να μεταφέρει τις βαρύτερες προμήθειες κατά μήκος της κοιλάδας. Τα 2/3 από το κόστος των 3000 ευρώ τα κατέβαλαν οι κάτοικοι, ενώ το υπόλοιπο ποσό το πλήρωσαν οι τοπικές αρχές.

«Δεν είμαστε ασφαλείς στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε ανέσεις στον τρόπο ζωής μας και μας καταβάλει ένα αίσθημα του “τι άλλο θα ακολουθήσει;”» δήλωσε η κάτοικος Φλοράνς Σεμπίγε. Η ζωγράφος εξήγησε ότι χρειάστηκε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες, για παράδειγμα έκοψε τα πράσινα λαχανικά από τη διατροφή της και αποποιήθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης, διότι οι αερομεταφορές με το ελικόπτερο στοιχίζουν πολύ.

Άλλοι συγχωριανοί της ανησυχούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους χειμερινούς μήνες καθώς θα προσπαθούν να διασχίσουν τα δύσβατα και θεοσκότεινα μονοπάτια του δάσους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: