Στη φυλακή τρία ολόκληρα χρόνια Αρχιεπίσκοπος στα Σκόπια, επειδή φώναξε «η Μακεδονία είναι Ελληνική!» – Οι φρικτοί βασανισμοί, οι διώξεις και οι εξορίες πριν τη φυλάκιση

Κοινοποίηση:
1

Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης. Απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί του πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους. Αν και τα τρία τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται στην φυλακή δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασε και τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχείς φυλακίσεις, βασανισμοί, διώξεις, εξορίες. Όλα αυτά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν φοβόταν να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είχαν καμία δουλειά με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία.

Θέλουν να τον εξοντώσουν και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που του φέρονται στη φυλακή είπε η μητέρα του που της επέτρεψαν να τον δει μόνο δύο φορές. Κοιμάται σε κελί με 33 άτομα με μια τουαλέτα , οι φύλακες τον βασανίζουν και οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Η εκκλησία του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος, στα πλαίσια του Πατριαρχείου Σερβίας, είναι αναγνωρισμένη από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους Εκκλησίες της Οικουμένης.

Σήμερα ο μάρτυρας φιλέλληνας συμπληρώνει τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων, όπου λιώνει αβοήθητος από τους Σέρβους και από τους Έλληνες. Η Διεθνής κοινότητα μόνο λεκτικά συμπαρίστανται στο δράμα του Ιωάννη. Οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν κάνουν καμία θεαματική ενέργεια για να τον αποφυλακίσουν. Ούτε οι Έλληνες έκαναν κάτι για αυτόν που έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση στον Ελληνομαθέστατο και φιλέλληνα Ιεράρχη, που υπερασπίστηκε τα Ελληνικά δίκαια της Μακεδονίας, φωνάζοντας κι αυτός μαζί με 10 εκατομμύρια Έλληνες, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Από τότε ο Ιωάννης πληρώνει ακόμη πολύ βαρύ τίμημα, αυτά τα 12 χρόνια.

Μια φυλακή κόλαση. Όπως έγραψε προ ημερών ο ίδιος, ζήτησε δύο φορές από τον διευθυντή των Φυλακών να του επιτρέψει να επισκεφθεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, ιερείς και μοναχούς, αλλά του αρνήθηκε χωρίς εξήγηση.

Στην ίδια επιστολή του περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στέγασης (33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα), κακό φαγητό και κακή υγιεινή, και η φυλακή δεν δίνει ούτε ένα πιάτο και κουτάλι στους φυλακισμένους, γι” αυτό πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι. Η υπερήλικη μητέρα του, που τον επισκέφθηκε προ ημερών επιβεβαίωσε, τις φήμες ότι ο γιός της Ιωάννης βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. 7-10-2019
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ .ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΙΕΡΕΑ ( ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ) .
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ.
    ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ? ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ?

    Η “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ” ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    STEFANIA DIMMEN / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  2. 7-10-2019
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ .ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΙΕΡΕΑ ( ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ) .ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ? ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ?

    Η “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ” ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    STEFANIA DIMMEN / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  3. Toν λογαριασμο στα μουσχαρια που 46 χρονια τωρα ψηφιζουν τους δημιους τους,γιουσουφακια.

  4. Αφου στην ελλαδα δεν υπαρχει δικαιοσυνη…ποιος να ασχοληθει μαζι του;

  5. Ο κλήρος της Ελλάδος που είναι; Ο Αρχιεπίσκοπος; Ο Πατριάρχης; Ο κατ΄επιλογήν ευαισθητούλης πάπας που είναι; Βουβάθηκαν όλοι;

  6. Και το αρχιτραγί στο Φανάρι τι κάνει γι’ αυτό ? Και μην πεί κάποιος ότι είναι ανίσχυρος ο Οικουμενικός, κοντζάμ πρώην αξιωματικός του Τουρκικού στρατού ! Εδώ ανεβοκατεβάζει αρχιεπισκόπους κατά το δοκούν, πχ Ουκρανία, Αμερική κλπ. Το σκατοκρατίδιο του κώλου δεν μπορεί να κάνει καλά ?
    Γιατί κρατείται ο Ιωάννης? Δημοκρατία και ελευθερία λόγου δεν έχουν στο κωλοκράτος τους ?
    Κάποιος – κάποιοι να οργανώσουν για αρχή, μιά καλή διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία τους να ζητήσουμε την απελευθέρωσή του. Αν δεν ακούσουν, έχει πίσω η αχλάδα την ουρά.
    Γαμημένοι κωλοσκοπιανοί.
    Θα σας γαμήσουν σύντομα οι Αλβανοί και θα το χαρώ, όσο και αν είναι επικίνδυνο για το μέλλον των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

  7. Εσύ που έκανες το ρεπορτάζ δώσε πληροφορίες σε ποιες φυλακές κρατείται

  8. Ο Παντοδύναμος Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός προειδοποιεί διαχρονικώς τούς πιστεύοντας ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ εις Αυτόν ::””Ει Εμέ εδίωξαν καί υμάς διώξουσιν”” (Ιωάννη ΙΕ’20,ΙΣΤ’1…), τά ανθρωπόμορφα τέρατα,εγκεφαλικώς ανάπηροι καί νοητικώς ανώμαλοι.Καί ο Απ.Παύλος διαβεβαιεί ::””…καί πάντες δέ οι θέλοντες ευσεβώς ζήν εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται”” (Β’Τιμ.Γ’12, Γαλ.Δ’29, Α’Κορ.Δ’9, Α’Θεσσαλ.Β’2…14…). Ο Μέγας Αντώνιος,έχει προείπει ότι εις τά έσχατα χρόνια, τά ανθρωποειδή πού θά παριστάνουν τούς ….. ανθρώπους !!!!!! θά έχουν, μαζικά, υποστεί τέτοιον δαιμονισμό, μωρία καί σχιζοφρένεια,ώστε ότε βλέπουν κάποιον λογικό καί ευσεβή Χριστιανόν,θά δαιμονίζοντε περισσότερο καί ορμώντες εναντίον του θά τόν λυντζάρουν (ως λυσσασμένοι σκύλοι καί λύκοι) φωνασκούντες ::””αυτός δέν είναι ως ….. ημάς !!!!! αυτός είναι ……τρελλός !!!!! κακοποιήστε τον έως θανάτου””. Διά τούτω,Ο Θεός ημών μάς προειδοποιεί ξανά λέγοντας ::”” Ιδού Εγώ αποστέλλω υμάς ως άρνας εν μέσω λύκων”” (Λουκά Ι’3). Τοιουτοτρόπως έχει καταντήσει η πλειονότης τών χριστιανών καί απείρως περισσότερο τών ειδωλολατρικών λαών,ΛΥΚΟΙ,ΚΥΝΕΣ λυσσασμένοι καί δαιμονοκρατούμενοι,διά τούτο βλασφημούν οι πανάθλιοι τά Ιερά καί Όσια τής Αγιωτάτης Πίστεως καί στρέφοντε εναντίον τού Χριστιανισμού καί τών αγωνιστών Χριστιανών,όργανα καί μερίς τού διαβόλου όντες. Σκάπτοντες τόν αιώνιον λάκκον τους,οι ταλαίπωροι,οι οποίοι μέ τίποτε δέν θά ξεφύγουν τής φοβεράς Κρίσεως Τού Κυρίου καί Θεού καί Σωτήρος μου Ιησού Χριστού.

  9. Να ελευθερωθεί ο Μητσοτάκης βλέπει ακούει τίποτα η……….τώρα να ελευθερωθεί την αλήθεια λέει όπως το φώναξε και ο Ελληνικός λαός!!!!!!!!Ρ

  10. Άξιος αρχιερέας ανάξιοι πολιτικοί που χάρισαν τη Μακεδονία στους λιγουριδες για να τα αρπάξουν γιατί όλα για το χρήμα γίνεται κρεμάλες στους πολιτικούς.

  11. Την ευχή απ όλους μας σήμερα να γίνει το θαύμα να ελευθερωθεί,
    Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον κρατούν φυλακισμένο
    Την ευχή σας αδέρφια

  12. Τέτοιοι Άγιοι ενισχύουν την Πίστη σε μας τους ανάξιους. Ας του δίνει φώτιση και δύναμη ο Θεός γιατί τα πουλημένα τομάρια, οι πολιτικοί της Ελλάδος, είναι ανίκανοι και ελάχιστοι μπροστά του

  13. Που είναι το κρατος ρε μαπες να τον βοηθήσει. Αλλά ξέχασα ποιό κράτος το μπουρδέλ0 του Κούλη και του Αξελ.

  14. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕ ΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ…ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ…ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΦΑΚΛΑΝΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ

  15. Τι μας λετε τωρα ? εμας εδω δεν μας ενδιαφερουν αυτα ,μας ενδιαφερουν μονο ποια π..τανα μαμηθηκε με ποιον φουστη , ποιος ειπε τι , και ποιος κοπριτης μας κοροιδευει περισσοτερο για να παμε να τον ψηφισουμε ….

  16. τυχερός ήταν…Αν το φώναζε στην Ελλάδα θα έτρωγε περισσότερα..

  17. Εδώ στην Ελλάδα τι θα γίνει με τούς εχθρούς του Έθνους των Ελλήνων;
    Τούς πολιτικούς και δημοσιογράφους προδότες;
    Πότε θα πάνε φυλακή;

  18. ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ!

    1. Ποιοι πολιτικοι; Οι Ελληνες; Εχουμε τετοιους; Ελληνοφωνους μαλλον θες να πης.

Comments are closed.