Στη Θεσσαλονίκη το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος» – Θα είναι ανοιχτό προς το κοινό (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
velos-limani1-768x574

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έδεσε σήμερα το πρωί θρυλικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ». Το «ΒΕΛΟΣ» θα παραμείνει για τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη ενώ θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σκοπός του πλου είναι το Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά ένα ιστορικό πλοίο, ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τα ελάχιστα ομοίου τύπου που σώζονται παγκοσμίως, με εμβληματική Αντιδικτατορική δράση.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, επισκέψεις σχολείων και ξενάγηση επί του πλοίου και όπως αναλυτικά θα γνωστοποιούνται από την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αντιτορπλικο τυπου φλετσερ αμερικανικης κατασκευης το 1943 τετοιου τυπου αντιτορπιλικα κατασκευαστηκαν σε μεγαλο αριθμο και βοηθησαν το αμερικανικο ναυτικο να κυριαρχησει στον ειρηνικο και στον ατλαντικο . Το α/τ βελος το παρελαβε το ελληνικο ναυτικο το 1959 και εμεινε σε ενεργεια μεχρι το 1991 οποτε και παροπλιστηκε, το 1973 με κυβερνητη τον ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Παππα βρισκοταν σε κοινη ασκηση με αλλα νατοικα πλοια εφυγε απ τον σχηματισμο και αγκυροβολησε στην ιταλια στο μικρο λιμανι του Φιουμιτσινο, εκει μαζι με πολλους αξιωματικούς εφυγαν απο το πλοιο και ζητησαν πολιτικο ασυλο στην ιταλια ,το α/τ βελος επεστρεψε αργοτερα στην ελλαδα με το υπολοιπο πληρωμα που εμεινε και με αντικαταστατες που εστειλαν εσπευσμενα από την ελλαδα ψστε να καλυψουν της κενες θεσεις των κινηματιων.

  2. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΗΣΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

  3. ΧΡΘΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΗΣΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

Comments are closed.