Στην ΕΡΤ υμνούν την απόσχιση Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
1

Στην ΕΡΤ ο κομμουνιστής από επάγγελμα, Αρβανίτης, στην εκπομπή του, ύμνησε και ξέπλυνε έναν από τους πιο ακραίους υπερμάχους του “μακεδονισμού”, έναν ανθέλληνα υποστηρικτή της απόσχισης της Μακεδονίας από την Ελλάδα και της ανεξαρτητοποίησής της, μαζί με τη Θράκη, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση και βουλγαρική επικυριαρχία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα 1924).

Ο Παντελής Πουλιόπουλος, τον οποίο δόξασε και εξήρε το καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό φερέφωνο του τσιπρισμού, έγραφε, να θυμίσουμε, στον Ριζοσπάστη της στις 14/12/1924 και στο άρθρο Το Μακεδονικό Ζήτημα, προπαγανδίζοντας τη θέση του 3ου Συνεδρίου του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ:

“Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και του θρακικού λαού… Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε το ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει σ’εμάς”.

Επί είκοσι λεπτά Αρβανίτης και καλεσμένος έπλεκαν το εγκώμιο αυτής της προσωπικότητας, του “πρώτου Έλληνα τροτσκιστή”.

Νομίζουν ότι είμαστε χαϊβάνια; Ανιστόρητοι; Χάπατα; Ότι ζούμε στο σκοτάδι και δεν ξέρουμε ποιοι είναι εκείνοι που ενέπνευσαν τη σύγχρονη μακεδονική προδοσία; Ότι θα παίζουν στην υπόδουλη ΕΡΤ ό,τι τους καπνίσει κι εμείς δεν θα καταλαβαίνουμε τί γίνεται; Ότι θα αναβαπτίζουν και θα μας ταΐζουν τους εθνοπροδότες και τους εαμοβούλγαρους ταγούς τους κι εμείς θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο; Δε σφάξανε!

Αυτοί είναι, σ’αυτά πιστεύουν, σ’αυτά πίστευαν πάντα. Για αυτούς τους τύπους η Μακεδονία όχι απλά δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά δεν είναι και καθόλου ελληνική. Διότι έτσι ήθελε το κόμμα των ανθελλήνων μπολσεβίκων υποστηρικτών του Κεμάλ και των Γερμανών πρωτεργατών, όπως ο Έγνγκελς, που χαρακτήριζε τους Έλληνες “άθλια συντρίμμια πρώην εθνών”, “ληστοσυρφετό” και “νανοφυλή” (Επιστολή στον Vermorel, 27/8/1867).

Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν σήμερα. Τα εγγόνια και τα δισέγγονα των συμμοριτών και των προδοτών επιδιώκουν ύπουλα μια συνειδητή ρεβάνς – και δη με το αζημίωτο.

ΥΓ – Για τις πηγές: Κώστας Παπαϊωάννου, Η γένεση του ολοκληρωτισμού – Επίμετρο Γιώργος Καραμπελιάς, Εναλλακτικές Εκδόσεις

πηγή: dexiextrem.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: