Στα 25 δις η εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό σε 5 μήνες – Τι γνωρίζουν κύριε πρωθυπουργέ;

Κοινοποίηση:
mitsotakis_

Τα τέλη του 2009, όταν όλες οι εφημερίδες και οι νταβατζήδες λιβάνιζαν το Γιώργο Παπανδρέου, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ξαφνικές μαζικές εκροές καταθέσεων και κεφαλαίων, γεγονός εξαιρετικά περίεργο αφού η Ελλάδα είχε πλέον μία πανίσχυρη κυβέρνηση με την πλήρη εύνοια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Που αποθεώνουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προοπτικές της οικονομίας. Είχαμε ρωτήσει ευθέως τον τότε πρωθυπουργό, «τι ξέρουν οι ισχυροί και βγάζουν τα λεφτά τους έξω κύριε Παπανδρέου; Τι έχετε σκοπό να κάνετε;»

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δυστυχώς δείχνουν μία επανάληψη αυτής της «περίεργης» κατάστασης, το τελευταίο πεντάμηνο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δυστυχώς το αποκρύπτουν, όπως έκαναν και επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου. Δηλαδή παρουσιάζουν μία ψευδεπίγραφη πραγματικότητα για δήθεν ανάπτυξη που έρχεται, Ενώ η ανεργία επανακάμπτει σε ποσοστά-ρεκόρ, η αγορά έχει βουλιάξει, και αυτοί που έχουν λεφτά τα βγάζουν στο εξωτερικό. Η ερώτηση λοιπόν είναι ίδια και για τον μην πρωθυπουργό.

Τι γνωρίζουν κύριε Μητσοτάκη και βγάζουν τα λεφτά τους έξω; Τι ακριβώς θέλετε να κάνετε; Διότι εδώ δεν έχουμε Βαρουφάκηδες και μαύρη προπαγάνδα για να πανικοβληθεί ο κόσμος και να βγάλει τα λεφτά από τις τράπεζες. Εδώ έχουμε μία παραδεισένια περιγραφή της κατάστασης, που θα έπρεπε να είχε θωρακίσει την οικονομία. Τι ξέρουν λοιπόν αυτοί που βγάζουν τα λεφτά τους έξω;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. οχι να τα αφησουν εδω να τα φανε οι τραπεζες. μαλακες τελος

  2. ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΤΩΡΑ…….ΣΗΡΑ ΕΧΕΙ Η ΧΑΓΗ ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΟΖ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗς ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ

  3. Καλό είναι να δίνεται ψύχραιμη ανάλυση και όχι τίτλοι εντυπωσιασμού. Τα 25 δις έφυγαν όταν έγινε πλήρης άρση των capital controls. Τόσα χρόνια είχαν μαζευτεί στην πόρτα και περίμεναν. Αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά σε κεφάλαια επιχειρήσεων.
    Σε κάθε περίπτωση το πόσο ευάλωτες είναι οι τράπεζές μας, θα φανεί αν γίνει κάποια παγκόσμια αναταραχή, που θα επιφέρει άνοδο επιτοκίων. Προς το παρόν οι FED, EKT, BOJ, ξορκίζουν το κακό, πληκτρολογώντας χρήματα σε οθόνες υπολογιστών.

    1. και πως θα γινουν επενδυσεις και θα δημιουργηθουνε νεες καλοπληρωμενες θεσεις εργασιας οπως μας υποσχεθηκε προεκλογικα ο Κουλης οταν οι επιχειρησεις βγαζουν τα χρηματα στο εξωτερικο και δεν κανουν καινουργιες επενδυσεις στην Ελλαδα. Δηλαδη με τα capital controls τα Lidl και οι υπολοιποι δεν εβγαζαν τα χρηματα στο εξωτερικο;;…Δεν νομιζω, απλως υπηρχε μια γραφειοκρατια απο τραπεζα και υπουργειο αλλα περνανε παντοτε τις υπογραφες…Οι μικροι καταθετες τα βρισκανε παλουκια, δεν μπορουσαν να κανουν τιποτε και τα βαζανε στα στρωματα. Το Μακελιο ειναι σωστο και το μονο site που τολμα και το γραφει και δεν λιβανιζει την ΝΔ και τον Κουλη.
      Στο μεταξυ το χρεος ειναι στα 400 δισ και τα χρεη στην εφορια συνεχεια ανεβαινουν…
      Μαθηματικα οπως πανε τα πραγματα στην επομενη κριση παμε για κουρεματακι στις καταθεσεις. Εδω το κανανε στην πλουσια Κυπρο ενω η ελιτ (Αναστασιαδης και Σια) ειχαν βγαλει οπως αποδειχθηκε τα χρηματα στο εξωτερικο.

  4. ΑΠΛΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,
    ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ. Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  5. μετα το κουρεμα των ομολογων ελληνικου δημοσιου..παμε για κουρεμα καταθεσεων..θα μας μεινει η βασιλοπιτα των 12000 ευρω. Οικονομικα σαίνια της ΝΔ με το οικονομικο προγραμμα που μας λεγατε πριν τις εκλογες που χαθηκε στην πορεια..ξεχασα οι ιδιοι ητανε και επι Σαμαρα…ειδαμε τι εγινε εκτος αν πηγαν παλι στο σχολειο τα τελευταια 5 χρονια

  6. Όσοι έχουμε κάτι στην άκρη , λιγα η πολλά τα βγ’αζουμε έξω και λόγω της ελληνικής πτώχευσης και λόγω Τουρκίας. Εαν γινει καμια στραβή χάνουμε τα πάντα. Φυσικά Κούλης, Τσίπρας , Σαμαράς, Φώφη τα έχουν βγάλει ολα έξω εδώ και χρόνια.
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 200% . Χέσε μέσα , έβγα έξω και αρχίνα να τρέχεις.

    https://commodity.com/debt-clock/greece/

  7. Α μάλιστα έχουν φαγωθεί να μαζεύουν λεφτά, με το να στέλνουν ραβασάκια, αν στέλνουν από την εφορία και μάλιστα να μας βάλουν να τα πληρώνουμε αναδρομικά χωρίς να το ξέρουμε. Όμως αυτό θα είναι μόνο ή μπορεί να οδηγηθούμε και σε καμία πτώχευση, όπως περιγράφουν οι προφητείες. Ποιος ξέρει. Ο Θεός να μας ελεήσει και από πάνω μας απειλεί και ο κορονοϊός

  8. τις τράπεζες ποιος θα πάει φυλακή για υπεξαίρεση χρήματος εεε?? ? ??Ε ?Ε? Ε?? Ε?? Ε??Ε?Ε ?Ε?Ε?

  9. 80% ΝΔ ΠΑΣΟΚ1 και ΠΑΣΟΚ2…τα προβατα δεν θα γλυτωσουν το μικρο κουρεμα καταθεσεων οπως οι
    Κυπριοι αδελφοι μας…
    Κουλη φερε επενδυσεις!!!!!!!

  10. Πάρτε τα λεφτά από τις τράπεζες όσοι τα φυλάτε ακόμη εκεί.Έρχεται Αρμαγεδών

Comments are closed.