Στα «πατώματα» η τιμή του χρυσού γιατί άραγε;

Κοινοποίηση:
gold

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η σταθερότητα στην τιμή του χρυσού από το ξέσπασμα του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Παράλληλα, οι επαναλαμβανόμενη αγορά χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες δυνατών κρατών όπως η Κίνα και η Ρωσία οι οποίες επιδιώκουν να αυξήσουν τα αποθέματά τους, δεν έχουν καταφέρει να σπρώξουν την τιμή προς τα επάνω.

Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού βρίσκεται πάνω από τα $1.280 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: τι είναι αυτό που κρατάει χαμηλά τον χρυσό;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους παράγοντες είναι η δύναμη του αμερικανικού δολαρίου, ενώ ένας άλλος η αδύναμη επενδυτική ζήτηση.

Σε αυτή την φάση την λάμψη του χρυσού «κλέβει» το δολάριο, καθώς θεωρείται ως ασφαλέστερο μέρος για την αποθήκευση ρευστού, κάτι που αντανακλά εν πολλοίς την ανθεκτικότητα και σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας κόντρα στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την πεποίθηση ότι η Κίνα θα δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα από την εμπορική κόντρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: