“Σταυροφορία” για το παράνομο παρκάρισμα! Αυτοκίνητα γέμισαν με τα… χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα

Κοινοποίηση:
1

Είσαι… «γάιδαρος» και νομίζεις ότι μπορείς να σταθμεύεις το αυτοκίνητό σου παράνομα; Όχι πλέον! Οι αδελφοί ΣΙΕΧ, εθελοντικά έχουν διαθέσει τα οχήματά της εταιρείας οδικής βοήθειας ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να απομακρύνονται σε συνεργασία με την Τροχαία Ρόδου, τα οχήματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία εγκυμονώντας κινδύνους σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς και που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ και εγκύους ή εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβασή τους σε κτήρια και πεζοδρόμια.


Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, καθώς η παράνομη στάθμευση και κυρίως η αδιαφορία ασυνείδητων ΙΧ και μοτοποδηλάτων, για την ελεύθερη πρόσβαση και στάθμευση των ΑΜΕΑ, έχει προσλάβει πλέον στη Ρόδο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες και πολύ πρόσφατα η εταιρεία προμηθεύτηκε και τα γνωστά αυτοκόλλητα «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω», τα οποία χρησιμοποιούνται σε ανάλογες δράσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Αρχικά η εταιρεία “Siech road assistance” ξεκίνησε τη δράση της με τη δωρεάν διάθεση των οχημάτων της στις αρμόδιες υπηρεσίες, κάθε Κυριακή, τα οποία σταθμεύουν μπροστά από το Δημαρχείο Ρόδου, ώστε να απομακρύνονται άμεσα τα οχήματα που έχουν σταθμεύσει σε θέσεις ΑΜΕΑ ή μπροστά σε βοηθητικές ράμπες.
Με εντολή της Τροχαίας, τα οχήματα αυτά μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με χρέωση 200 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, και την επιβολή του προστίμου και των διοικητικών ποινών που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο έως και 2.000 ευρώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα γαϊδουράκια είναι καλύτερα από τους ανθρώπους και με αυτό το αυτοκολητο τα προσβάλλεται.

Comments are closed.