Σοκάρουν τα λόγια του δύτη για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: “Όχι, είναι μακάβριο να σας πω…”

Κοινοποίηση:
portoxeli_

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν»…

Έτσι απάντησε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι για τα χτυπήματα των δύο αδελφών ηλικίας 60 και 70 ετών όταν η βάρκα τους κόπηκε στη μέση από το πέρασμα του 12μετρου ταχύπλοου με τις δύο 350αρες μηχανές.

«Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει “φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις”» είπε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης ανακαλώντας στη μνήμη του όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής.

Τότε ο κ. Ρεβύθης πήγε στο λιμανάκι της βίλας Γουλανδρή στο Πόρτο Χέλι όπου είχε πιάσει το 12μετρο ταχύπλοο αποβιβάζοντας τους 11 επιβαίνοντες (έξι ενήλικες και πέντε παιδιά).

 

Σκάφος – Μάρτυρες

«Κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο», υποστήριξε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης αναφερόμενος στον 44χρονο Γάλλο που ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό βαρκάκι, παρασύροντας στο θάνατο δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

«Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί… Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει
που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» αποκάλυψε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει ότι παραλίγο να γινόταν κι ένα περιστατικό σε μια ταβέρνα στην περιοχή της Χηνίτσας, κάτι περίεργους ελιγμούς κάνανε, γενικά τρέχανε…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: