Σε ποια τιμή θα παραδώσουν την ταινιοθήκη του Mega;

Κοινοποίηση:
mega_6_1

Συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος. Η εταιρεία, που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, οδεύει σε λύση και εκκαθάριση και όχι σε επαναλειτουργία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης είναι καθοριστικής σημασίας για την τηλεοπτική αγορά, καθώς ο νικητής θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων. Αυτήν την περίοδο γίνεται η αναλυτική καταγραφή του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου και είναι μια σύνθετη διαδικασία. Τα δικαιώματα κτήσης ανήκουν στην Τηλέτυπος ΑΕ, όμως με ορισμένους δημιουργούς είχαν υπογραφεί συμφωνίες για την απόδοση συγκεκριμένων ποσοστών από την επανάληψη των σειρών.

Ο ειδικός εκκαθαριστής οφείλει στον πλειστηριασμό να καταγράψει αναλυτικά τα δεδομένα αναφορικά και με το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και με όλα τα υπόλοιπα. Ο πλειστηριασμός τοποθετείται χρονικά τον Μάιο, χωρίς όμως ούτε και αυτό να έχει ξεκαθαριστεί. Η τιμή εκκίνησης θα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι δεδομένες οι αποτιμήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά και αυτές που έκανε η ίδια η διαφημιστική αγορά, όταν το κανάλι, εγκαταλελειμμένο από μετόχους, μετέδιδε μόνο τις σειρές.

Τα έσοδα του καναλιού ήταν άνω των 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οι ανταγωνιστές του Mega επιθυμούν πάντως να αποκτήσουν τις σειρές χωρίς να διαθέσουν πολλά χρήματα. Εκτιμάται μάλιστα πως τουλάχιστον ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, το Star αλλά και η Άλτερ Έγκο θα διεκδικήσουν την ταινιοθήκη. Μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και η Digea.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: