Σε αυτό το μέρος της Ελλάδας το κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών το σκηνικό θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα μπιτς στην Αμερική όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα διαθέτει και την δική του παραλία.

Στο Δερβένι Κορινθίας οι κάτοικοι έχουν δώσει το όνομα Πρόβολοι στους μικρούς αυτούς ντόκους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ακτίνα 4 χλμ και που είναι υπεύθυνοι για το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο κατέγραψε η ομάδα Up Drones.

Εκατοντάδες μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά ( αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος της θάλασσας σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή ξεπερνά τα 100 μέτρα ) περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Δείτε το βίντεο

Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα.

 Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι δυνατοί «Μαΐστροι» άνεμοι (Βορειοδυτικοί άνεμοι) που πλήττουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες την περιοχή και επιδείνωναν και αυτοί το όλο πρόβλημα στην περιοχή.

Οι πρώτοι 6 τσιμεντένιοι πρόβολοι που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική πλατεία του χωριού είναι κρατικό έργο και τοποθετήθηκαν προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή από την υποθαλάσσια κατολίσθηση και τους δυνατούς ανέμους που αναφέραμε πιο πάνω οι υπόλοιποι είναι πρωτοβουλία των πολιτών προκειμένου να προφυλάξουν της περιουσίες τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: