Σεισμός στην Αττική: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τη δόνηση

Κοινοποίηση:
qe26ssq0

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για το σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Αττική.

«Το επίκεντρο είναι στη θαλάσσια περιοχή λίγο έξω από το Μάτι, τη Ραφήνα. Είναι μια περιοχή η οποία δίνει τέτοιους σεισμούς, ευτυχώς δίνει μικρούς σεισμούς, δεν δίνει μεγαλύτερους σεισμούς, είναι μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα αλλά με πολύ μικρά μεγέθη και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με πολλά αλλά μικρά ρήγματα, έτσι λοιπόν έχουμε πολλούς σεισμούς αλλά μικρούς.

Έγινε βέβαια έντονα αισθητός, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», σημείωσε ο κ. Λέκκας ενώ υπογράμμισε ότι ο σημερινός σεισμός δεν συνδέεται με το σεισμό της 19ης Ιουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΟΛΟΨΥΧΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 11 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ 100 ΜΕΤΡΩΝ.

  2. Οι σεισμολογοι μια ζωή πλακώνονται μεταξύ τους, γιά τό εάν κατόπιν εορτής θά πετύχουν τουλάχιστον τήν εξέλιξη της μετάσεισμικής ακολουθίας . Και δεν θέλουν στα πόδια τους άλλες ειδικότητες να εκφέρουν απόψεις, όπως πχ γεωλόγοι όπως ό Ευθύμης Λεκκας ή φυσικοί όπως τής Ομαδος ΒΑΝ ( Βαρώτσος – Αλεξόπουλος- Νομικός) πού τόλμησαν νά προτείνουν σύστημα πρόβλεψης σεισμών, πού αντί να στηρίξουν καί βελτιώσουν, τό πολέμησαν μέ λύσσα, με εξαίρεση τον σεισμολογο Τσελεντη τού Πανεπιστημίου Πατρών , πού τόν έχουν στήν μπούκα εάν τολμήσει να τους πάει κόντρα !

  3. Παρακολουθουμε το φαινομενο, απλα δεν μπορουμε να σας ειδοποιησουμε ουτε να προβλεψουμε εναν επερχομενο σεισμο…αρα οπως καταλαβατε ειμαστε εντελως αχρηστοι σαν δημοσια υπηρεσια… Ειμαστε εκει απλα για να καταγραφουμε τα μεγεθη και να σας λεμε να μπαινετε κατω απο το τραπεζι και κατω απο τα θρανια…

Comments are closed.