Σαρώνει η πατριωτική Δεξιά στην Γερμανία – «Βουλιάζει και εγκαταλείπει το «καράβι» Α. Μέρκελ – Πιθανός διάδοχος ο… ομοφυλόφιλος Γενς Σπαν

Κοινοποίηση:
1

Δύσκολη η κατάσταση για την Α. Μέρκελ που δείχνει να καταρρέει δημοσκοπικά. Ηδη ψάχνουν τον διάδοχο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Ως ο επικρατέστερος διάδοχος της Μέρκελ «πλασάρεται» από τα γερμανικά ΜΜΕ ο ομοφυλόφιλος υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, με αφορμή τη βιογραφία του που κυκλοφορεί αύριο στη Γερμανία.

Ο διοπτροφόρος Γερμανός πολιτικός είναι η νέα ελπίδα της… Χριστιανικής Ένωσης, όπως χαρακτηριστικά γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη αποσπάσματα του βιβλίου.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 37χρονος Σπαν έχει εισπράξει ήδη την στήριξη δύο πρωτοκλασάτων στελεχών: του Xριστιανοδημοκράτη προέδρου της ομοσπονδιακής βουλής «Bundestag», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Χριστιανοκοινωνιστή πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Έντμουντ Στόιμπερ.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του φιλόδοξου Γερμανού Χριστιανοδημοκράτη, το βιβλίο του Μίχαελ Μπρόκερ, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Rheinischen Post», αναφέρει ότι ο Σπαν έχει βάλει πλώρη για την καγκελαρία θέλοντας να μοιάσει στον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
«Η επιμονή του να ανέβει στην εξουσία θυμίζει αυτή του Γκέρχαρντ Σρέντερ και του Γιόσκα Φίσερ. Στόχος του να μετακινήσει τώρα το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών «CDU» προς τα δεξιά», αναφέρει μεταξύ άλλων το βιβλίο.

Tώρα πως μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να εκφράσει τις παραδοσιακές αξίες, είναι απορίας άξιον. Η πιο πιθανή εξήγηση αυτού του παράδοξου, είναι ότι η παρακμή της γερμανικής κοινωνίας είναι πολύ βαθύτερη απ’ αυτήν που νομίζουμε!

Όσο για τη σχέση της Μέρκελ με τον υπουργό Υγείας, το βιβλίο επισημαίνει ότι δε ήταν ποτέ πιο τεταμένη. «Τον εκτιμά αλλά επειδή θεωρεί ότι έχει ικανότητες δημαγωγού, δεν τον εμπιστεύεται».

Στην τρίτη θητεία της Μέρκελ, ο Γενς Σπαν ήταν το δεξί χέρι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Από υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε το υπουργείο Υγείας. Ανήκει στη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών και είναι από τους κυριότερους εσωκομματικούς επικριτές της πολιτικής που ακολουθεί η καγκελάριος επειδή, όπως υποστηρίζεται,δεν έχει διακριτό συντηρητικό προφίλ.
Τυπικά πάντως μετά τη Μέρκελ, το «νούμερο 2» του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών,είναι η γενική γραμματέας του CDU και πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ,Ανέτε Κραμπ-Καρενμπάουερ. Η «μίνι Μέρκελ», όπως την έχουν βαπτίσει ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, θεωρείται ως μια πιθανή διάδοχός της, ωστόσο δεν έχει τη δημοφιλία του Σπαν.

Αυτά τα ήθη και έθιμα θέλουν να περάσουν προς την κοινωνία, θέλουν να γίνει μόδα και να αλλοιώσουν την Χριστιανική Ευρώπη.

Σίγουρα οι δύο Εθνικοί ηγέτες, Σαλβίνι και Όρμπαν θα… φοβηθούν από τον πιθανό διάδοχο της Μέρκελ. Η Ευρώπη, ή καλύτερα οι λαοί της, αρχίζουν και αφυπνίζονται. Ο Μ. Σαλβίνι έχει πλέον την μεγάλη στήριξη των Ιταλών, ενώ ο Β. Όρμπαν ακολουθεί μία δυναμική πορεία, όπου επηρεάζει όλα τα πατριωτικά κινήματα στην Ευρώπη.

Η Γερμανία μάλιστα μπορεί στο άμεσο μέλλον, μπορεί να αποκτήσει για πρώτη φορά Εθνική Κυβέρνηση, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ΑfD απκτά τεράστια δυναμική που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Πρώτη δύναμη στην ανατολική Γερμανία, αναδεικνύεται το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών AfD φανερώνοντας έτσι την δυναμική που έχει το κόμμα ενόψει ευρωεκλογών όπου αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο πολιτικός χάρτης της ΕΕ.

Τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας με δεξιούς να συγκρούονται με αριστερούς με αφορμή το θάνατο ενός 35χρονου Γερμανού ύστερα από συμπλοκές με αλλοδαπούς ενισχύουν το κόμμα «AfD», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι οι ευρωσκεπτικιστές εκτοπίζουν στη δεύτερη θέση την Άγκελα Μέρκελ και η συγκεκριμένη πρώην κρατική οντότητα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι απλούστατα είναι η πατρίδα της καγκελαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο «Emnid», το δεξιό κόμμα AfD έρχεται πρώτο με 25%.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 24%.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η γερμανική Αριστερά με το κόμμα «Die Linke» να αποσπά ποσοστό 18%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση, με ποσοστό μόλις 14%, το χειρότερο στην ιστορία τους. Ακολουθούν οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες «FDP» με ποσοστό 7% ενώ οι Πράσινοι «Die Gruene» με 6%.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν την μεταναστευτική πολιτική της Α.Μέρκελ αλλά και των υπολοίπων και αυτό είναι έτοιμοι να το εκφράσουν και στην κάλπη.

Αρχίζει λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για το παλιό καθεστώς της Ευρώπης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: