Σαρωτικός Ολυμπιακός απέναντι στον Προμηθέα

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - Προμηθέας

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο της Α1 συντρίβοντας τον Προμηθέα με 86-59.

Σε μία ημέρα … διαφορετική από τις άλλες, αφού λίγή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα κανείς δεν γνώριζε εάν θα διεξάγονταν η αγωνιστική, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις των τελευταίων εβδομάδων κι έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνσγη ενόψει πλέι – οφ

Μπαίνουμε στα πλέι οφ, αναμένοντας και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ (16 του μηνός) ενώ μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει με τη Κύμη, βγαίνει 3ος και οι δυο τους πέφτουν μαζί στα πλέι οφ (θέση 3 και 6) με τον Ολυμπιακό να εμμένει και να επιμένει ότι θα αγωνιστεί μόνο με ξένους διεθνείς διαιτητές.

Με εξαίρεση τα πρώτα 7 λεπτά, όπου ο Προμηθέας ήταν ανταγωνιστικός (σ.σ. διάστημα όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 17-15), οι ερυθρόλευκοι στην συνέχεια πάτησαν το … γκάζι και με όπλο τους την πολύ πιεστική τους άμυνα αλλλά και την επιβολή γρήγορου ρυθμού… εξαφανίστηκαν από τους αντιπάλους τους

Όταν ο Ολυμπιακός έτρεξε στον αιφνιδιασμό (10 πόντους) με τους Παπανικολάου και Τσέρι έκανε το 21-15 ενώ στη συνέχεια με τρίποντο του Βεζένκοφ (2/8 ο Ολυμπιακός) ανέβασε στο 24-15 που ήταν και το σκορ του 1ου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» με τους Λεντέι και Μάντζαρη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 33-21,

Με τον Βαγγελη Μάντζαρη να οργανώνει μαεστρικά, αλλά και να εκτελεί από μακριά και κοντά του σε απ΄δοση τους Λε Ντεί, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός … πάτησε γκάζι κι έκελισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 50-30
Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ταχύτητα στο 3ο δεκάλεπτο, με τους Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ αλλά και τον Μάντζαρη με νέο ντράιβ έκαναν το 56-34. Μπήκε στην εξίσωση και ο Τσέρι για το 67-44 ενώ Λεντέι και Γκος στη συνέχεια με ωραίες φάσεις έκαναν το 72-46.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στο 4ο δεκάλεπτο. Τσέρι με τρίποντο και Μπόγρης στη συνέχεια από κοντά έκαναν το 81-52. Το ματς ολοκληρώθηκε με 86-59.

Τα Δεκάλεπτα: 24-15, 50-30, 72-48, 86-59.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: