Σαουδική Αραβία: Υπό δρακόντεια μέτρα και με πολλές απουσίες ξεκινά αύριο το «Νταβός της Ερήμου»

Κοινοποίηση:
dav21

Το «Νταβός της ερήμου», μία επίδειξη δύναμης του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν, θα διεξαχθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι αρχές του Ριάντ θα παρακολουθούν τις εργασίες της συνόδου, που ξεκινούν αύριο με κακούς οιωνούς για τον Σαουδάραβα οικοδεσπότη, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

«Η Πρωτοβουλία για τις Μελλοντικές Επενδύσεις», όπως είναι ο τίτλος της συνόδου, ονομάστηκε «Νταβός της ερήμου» για να παραπέμψει στο αντίστοιχο ετήσιο φόρουμ που γίνεται στην Ελβετία.

Το συνέδριο έχει στεφθεί από αποτυχία προτού καλά καλά ξεκινήσει καθώς εξέχοντες διευθυντές της Γουόλ Στρητ, πρωτοκλασάτα ονόματα της οικονομικής ελίτ όπως και ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων ακύρωσαν τη συμμετοχή τους μετά από τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Ritz-Carlton και της μητρικής του εταιρείας Marriott International, τηρούν σιγή ιχθύος για το «who is who» αυτών που θα πάρουν μέρος στη σύνοδο.

«Είναι θέμα ιδιωτικότητας των επισκεπτών, δεν συζητάμε τους επισκέπτες ή τις ομάδες με τις οποίες κάνουμε μπίζνες ή που μπορεί να είναι επισκέπτες του ξενοδοχείου», δήλωσε ο Σαχντ Μπαργκούτι ανώτερος διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Marriott International.

Το ξενοδοχείο Ritz Carlton κτίστηκε ως παλάτι για τους επισκέπτες της βασιλικής οικογένειας και ξένους αξιωματούχους. Οι επισκέπτες περπατούν σε κόκκινο χαλί, ενώ στο εσωτερικού του κτιρίου οι τοιχογραφίες και οι επιβλητικοί πολυέλαιοι κλέβουν την παράσταση.

Εντός του ξενοδοχείου, οι γυναίκες πρέπει να τηρούν επαγγελματικό dress code. Αλλά όταν κυκλοφορούν εκτός του ξενοδοχείου, θα πρέπει να είναι ντυμένες με το χαρακτηριστικό ένδυμα γνωστό ως abaya, έχοντας καλυμμένα χέρια και πόδια.

Ένα μεγάλο μέρος του επενδυτικού φόρουμ περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: