Σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου: Μια από τις μεγαλύτερες θεομητορικές γιορτές

Κοινοποίηση:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σήμερα 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα «Εισόδια της Θεοτόκου», μια ιερή εορτή με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί την αρχή για τη μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.


Τα «Εισόδια της Θεοτόκου» είναι μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Η Παναγία, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα παιδί και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Και αυτό έκαναν.

Μόλις η Παναγία συμλήρωσε το τρίτο έτος της ηλικίας της την πήγαν στο ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία, μετέπειτα πατέρα του Προδρόμου.

Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε τη Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Άρα φίλτατε φίλε μου κατά την ταπεινή μου γνώμη αν επιτρέπετε να πω προήλθες από μονοκύτταρο οργανισμό κοινώς “αμοιβάδα” όπου χάριν της εξέλιξης κατά τα λεγόμενα του “Δαρβίνου” εξελίχθηκες από πρωτεύον θηλαστικό κοινώς πίθηκο και μετοίκησες στην γη…ο Θεός, ο Αληθινός Τριαδικός εμφύσησε ζωή στο πλάσμα που αγάπησε πιότερο από όλα δίνοντας μορφή της μορφής του πλην της Ψυχής Του.. Ακόμη και οι αρχαίοι ημών Έλληνες βλέπε Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης κλπ εξυμνούν την ύπαρξη ενός Αληθινού Θεού Ανωτέρας Φύσης και ύπαρξης. Άλλωστε και ο ίδιος ο Χριστός όταν του διεμήνυσαν ότι είναι κάτι Έλληνες που θέλουν να σε δουν (Φιλισταίοι μιας και αρέσκεσαι σε ελληνικές παραδόσεις) είπε ότι “έφτασε η στιγμή να Δοξαστεί ο Υιός του Θεού” εννοώντας την πίστη την Ελληνική που μας ορίζει σαν Έθνος. Φτάνει πια με τις ζαβλακομάρες Κε Ζάβλα, Κε Ζάγκλο

    1. Ενώ το ξεκίνησες σωστά, το χάλασες μετά και εξέπεσες στις
      γνωστές ύβρεις των ομοϊδεατών σου, ελείψει επιχειρημάτων!
      Ασφαλώς και προερχόμαστε όλοι από μονοκυταρους οργανισμούς,
      αλλά εσύ κούκλα μου πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν πάνω από 20 χιλ
      θρησκείες στην γη συν τις μονοθεϊστικές εβραϊκές αιρέσεις, και επίσης
      πρπει να το νιώσεις γιατί φαίνεσαι έξυπνη κοπέλα, ότι ΤΊΠΟΤΑ
      ΔΕΝ γίνεται από το τίποτα, εννοώ τον γιαχβέ βέβαια!

  2. Επιτρέπεται να πω την γνώμη μου?
    Τολμάτε να ακούσετε μια αλήθεια, ή προτιμάτε τον λήθαργο?
    ΔΕΝ έχει υπάρξει καμία θεοτόκος, ως εκ τούτου, ούτε κανένας jesus.

Comments are closed.