Σάρωσαν το Αιγαίο οι «Ράπτορες”: Κοινή δύναμη κρούσης F-22 με ελληνικά F-16 – Οριστικός τερματισμός των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων – Τι είπε ο Λευκός Οίκος

Κοινοποίηση:
F22-1-1

Δύο F-22 RAPTOR φορτωμένα με τα όπλα τους απογειώθηκαν την Δευτέρα μαζί με 3 F-16 της ΠΑ σ΄ ένα εκ των οποίων χειριστής ήταν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Για πρώτη φορά οι Τούρκοι «είδαν” τα F-22 απέναντι τους σε κοινές περιοπολίες με την ΠΑ.

Τα F-22 και τα F-16, πέταξαν σε σχηματισμό για αρκετή ώρα, σαρώνοντας την ευρύτερη περιοχή.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι εξελίξεις στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις το προσεχές διάστημα αναμένονται ραγδαίες. Χτες για πρώτη φορά όπως μεταδώσαμε πρώτοι, οι ΗΠΑ έθεσαν ζήτημα «Εθνικής Ασφάλειας”.

Αυτό σημαίνει πως οι δασμοί δεν ήταν κάτι τυχαίο, που θα παρθούν πίσω. Εμμεσα κάνουν λόγο για ισχυρή ρωσοτουρκική συμμαχία μαζί με το Ιράν που απειλεί τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Αυτό ειπώθηκε για πρώτη φορά.

Η Τουρκία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες για συναλλαγές εκτός δολαρίου σε εθνικά νομίσματα. Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Οπως είπε χτες ο Μ.Τσαβούσογλου, «όλες οι χώρες προσπαθούν να ξεφορτωθούν το δολάριο αφού είδαν πως το χρησιμοποιεί ο Ν.Τραμπ, είδαν πως χρησιμοποιεί την αμερικανική οικονομική δύναμη εναντίον της Τουρκίας”.

Ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν είπε σχετικά:

«Τουρκία και Ιράν έχουν κάνει σημaντική πρόοδο στην οικονομία και στο εμπόριο με εθνικά νομίσματα κατά την διάρκεια του απεσταλμένου του Ιρανού προέδου, Mahmoud Vaezi, την περασμένη εβδομάδα”.

«Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν καταστρέψει ολοκληρωτικά τους δεσμούς με την Τουρκία για ένα Πάστορα”.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος είπε κάτι που «πέρασε στα ψιλά” όμως δείχνει τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τι έκανε η Τουρκία”.

Η φράση αυτή είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως ακόμη και αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν αρχίσει τις κωλοτούμπες, αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει το πλάνο ανοικοδόμησης νέας συμμαχίας στην περιοχή.

Είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου:

«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία, και ειδικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, έχουν αντιμετωπίσει τον Πάστορα Μπράνσον -ο οποίος γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος και δυνατός Χριστιανός, και ο οποίος δεν έκανε τίποτα κακό- πολύ άδικα, πολύ άσχημα. Και είναι κάτι που σ’ αυτή την κυβέρνηση δεν θα ξεχάσουμε”.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μήνυμα του χτες, φάνηκε να συνεχίζει στην δικιά του γραμμή εκτός ΝΑΤΟ:

«Η βοήθεια του Αλλάχ είναι κοντά, έρχονται καλά νέα, σας ζητώ να μην ανησυχείτε λόγω οικονομικού πολέμου”.

Για να ζητωκραυγάσει το πλήθος:

«Εσύ είσαι ηγέτης, χτύπα την Αμερική στον κ@λ@”

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι ΗΠΑ δεν έχουν πρέσβη στην Τουρκία εδώ και ένα χρόνο. Χρέη πρέσβη εκτελεί ο νέος αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής, Jeffrey M. Hovenier.

Γιατί οι ΗΠΑ δεν στέλνουν Πρέσβη;

Τεχνικά χαρακτηριστικά F-22 RAPTOR:
Διαστάσεις:
Μήκος 18,90 m
Ύψος 5,08 m
Επιφάνεια πτέρυγας 78,04 m²

Βάρος:
Άδειο 19700 kg
Έμφορτο 29300 kg
Μέγιστο βάρος απογείωσης 38000 kg

Επιδόσεις:
Ταχύτητα 2,25 Mach
Μέγιστο ύψος 65000 ft 19812 m
Αυτονομία 2960 km

Οπλισμός:
Πολυβόλα:1x 20 mm M61A2 με 480 σφαίρες
Πύραυλοι Αέρος-Αέρος:6x Aim-120 AMRAAM,2x Aim-9 sidewinter
Βόμβες:2x 450 kg JDAM ή 8x 110 kg GBU-39 βόμβες μικρής διαμέτρου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: