ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Συναγερμός στην ΕΥΠ! Φόβοι πως τζιχαντιστές ήταν «πελάτες» του κυκλώματος πλαστογράφων

Κοινοποίηση:
1

Συναγερμό στην ΕΥΠ έχει σημάνει η αποκάλυψη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσε επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα και διαβατήρια, εκ των οποίων πολλά ήταν κλεμμένα από το Ιράκ και μάλιστα από περιοχές που μέχρι πρότινος είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΕΥΠ, καθώς κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο, ορισμένα από τα έγγραφα που διέθεσε το κύκλωμα των αλλοδαπών πλαστογράφων, έναντι βέβαια αδράς αμοιβής, να κατέληξαν στα χέρια πρώην μαχητών του ISIS, που θέλησαν να κρύψουν τα ίχνη τους στη Δυτική Ευρώπη, έπειτα από την ήττα που υπέστησαν στα πεδία των μαχών, τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ.

Για το λόγο αυτό και επειδή στην κατοχή των πλαστογράφων βρέθηκαν δεκάδες διαβατήρια των Αρχών του Ιράκ και μάλιστα κενά και για τα οποία είχε δηλωθεί στα διεθνή διπλωματικά «κανάλια» και Υπηρεσίες η κλοπή τους, ώστε να επισημανθούν, οι Ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφαλείας είναι αναγκασμένες να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση ώστε να διαπιστωθεί εάν μαχητές του ISIS έχουν προμηθευτεί ταξιδιωτικά έγγραφα από το συγκεκριμένο κύκλωμα.


Όσον αφορά στην εξάρθρωση του κυκλώματος από την Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ, εδώ και ένα μήνα οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας ερευνούσαν το κύκλωμα το οποίο ήταν σε θέση να εφοδιάζει τους πελάτες του, εκτός από ταξιδιωτικά έγγραφα, με πλαστές ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κάρτες παραμονής και εργασίας, ακόμα και τραπεζικές κάρτες, ώστε η δήθεν «νομιμότητα» τους να αποδεικνύεται με κάθε μέσο.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Άγιο Παντελεήμονα και Πλατεία Αττικής, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τρεις αλλοδαπούς, δυο Σύρους κι έναν Ιρακινό, ενώ αναζητείται άλλο ένα άτομο που επίσης συμμετείχε στην σπείρα των πλαστογράφων.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των πλαστών εγγράφων, ένα διαβατήριο κόστιζε από 800 έως και 1.200 ευρώ, μια ταυτότητα κυμαινόταν από 300 έως και 500 ευρώ, ενώ τα διπλώματα οδήγησης από 150 έως και 300 ευρώ.


Στην κατοχή των συλληφθέντων σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «-204 διαβατήρια, 123 δελτία ταυτότητας, 5 άδειες οδήγησης, 59 άδειες διαμονής, 49 προξενικές θεωρήσεις, 35 διαφάνειες ταξιδιωτικών εγγράφων, 2.000 έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, 62 σφραγίδες και 1.365 ευρώ και 36 δολάρια ΗΠΑ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: