ΣΟΚ στην Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς – Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν

Κοινοποίηση:
eikones

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους συμπατριώτες τους οι 7 δράστες, για να ζητήσουν έπειτα από συγγενείς στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους 14 συμπατριώτες τους οι επτά Πακιστανοί, που τους κρατούσαν φυλακισμένους στις εγκαταστάσεις ενός μη λειτουργικού πτηνοτροφείου στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου τους βασάνιζαν αλύπητα και τους ασκούσαν ψυχολογική βία για να τους υποχρεώσουν να ζητήσουν από τους συγγενείς τους στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας στην οποία συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης και της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας, οι οποίοι απελευθέρωσαν τους 14 αιχμαλώτους σε άθλια κατάσταση.

Το πτηνοτροφείο-κολαστήριο στο οποίο κρατούνταν, εντοπίστηκε στο πλαίσιο έρευνας μετά από καταγγελίες για τις απαγωγές που είχαν υποβληθεί στα τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών.

Οι πέντε από τους επτά Πακιστανούς απαγωγείς, ηλικίας 21, 24, 21, 28, 20, 46 και 27 χρόνων, που είχαν καθήκοντα «φρουρού» των αιχμαλώτων, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπως και ο 66χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης της εγκατάστασης. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν στην Ανέζα Άρτας οι άλλοι δύο ομοεθνείς τους οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και στην παράνομη κατακράτηση.

Τα θύματα, που ήταν όλα παράτυποι αλλοδαποί, είχαν καταβάλει σημαντικά χρηματικά ποσά στα μέλη του κυκλώματος δουλεμπόρων για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα. Όταν έφτασαν, όμως, οι δράστες τους κακοποίησαν βάναυσα προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες, άρπαξαν με τη βία όσα χρήματα, τιμαλφή και κινητά είχαν στην κατοχή τους και τους κρατούσαν φυλακισμένους ώσπου να παραλάβουν ποσά από 1.500 ως 10.000 ευρώ από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Στις εγκαταστάσεις του πρώην πτηνοτροφείου και στα σπίτια των αρχηγών της σπείρας κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με δέκα φυσίγγια των 9 mm στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, κοσμήματα, 1009,4 ευρώ, 300 ρουπίες Πακιστάν, 100 λίρες Τουρκίας και ένα ριάλ Σαουδικής Αραβίας, πλήθος κινητών, διάφορα έγγραφα και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Arta-doulemporoi3 Arta-doulemporoi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: