ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ύποπτη «Φιγούρα» στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων και μετά ακολουθεί μία λάμψη

Κοινοποίηση:
notr

Δύο πολύ περίεργα βιντεάκια κυκλοφορούν στον διαδίκτυο χωρίς περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή τους, αλλά έχουν δημιουργήσει μεγάλο σάλο με το περιεχόμενό τους.

 

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ερωτηματικά σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στην «Παναγιά των Παρισίων» τη Δευτέρα (15/4).

Όπως θα δείτε στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται μια φιγούρα στην οροφή της εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί μία λάμψη.

Με βάση αυτό το βίντεο πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ίσως η αιτία πίσω από τη φωτιά να ήταν εμπρησμός και όχι σε ατύχημα, όπως διευκρίνισαν Γάλλοι εισαγγελείς στη συνέχεια.

Δείτε το πρώτο βίντεο σε πλήρη οθόνη:

Συγκεκριμένα, η επίσημη θέση είναι ότι προσανατολίζονται προς το σενάριο του ατυχήματος, ενώ 50 άνθρωποι απασχολούνται στην έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία αναμένεται να είναι μακρά και πολύπλοκη.

Πάντως νέα δεδομένα έρχονται στο φως σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο ιστορικό κτίριο της Παναγίας των Παρισίων.
Η έρευνα περιπλέκεται καθώς σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ζαν Κλοντ Γκαλέ, οι εργάτες είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους στις 17.30 μ.μ, ώρα Γαλλίας, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά προτού ξεσπάσει η φωτιά, δηλαδή στις 18.50 ώρα Γαλλίας.

Πάντως, οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης του καθεδρικού ναού δίνουν καταθέσεις.

«Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στη Notre Dame, ήχησαν οι συναγερμοί του καθεδρικού ναού και οι επισκέπτες στη Notre-Dame άρχισαν γρήγορα να εκκενώνουν το κτίριο… Οι εργάτες είχαν σταματήσει τις εργασίες από τις 17:00 έως τις 17:30 ώρα Γαλλίας», όπως επισημαίνει ο Αντρέ Φινό, υπεύθυνος επικοινωνίας του καθεδρικού ναού.

«Αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν είχε απομείνει κάποιος. Δύο εταιρείες από την Ανατολική Γαλλία (η Meuse και Meurthe-et-Moselle) είχαν αναλάβει αυτό το έργο αποκατάστασης», προσθέτει.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «ακούσια καταστροφή από φωτιά». Η αστυνομία άρχισε σήμερα να ανακρίνει τους εργάτες που εμπλέκονταν στην ανακαίνιση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι υπήρξε «ένας πρώτος συναγερμός στις 18:20 τον οποίο ακολούθησε μια διαδικασία αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία έναρξη πυρκαγιάς».

«Υπήρξε ένας δεύτερος συναγερμός στις 18:43, και εκεί διαπιστώθηκε φωτιά στο επίπεδο της σκαλωσιάς. Εν τω μεταξύ, η εκκλησία εκκενώθηκε καθώς λίγο πριν είχε ξεκινήσει μια λειτουργία», συνέχισε ο Ετζ.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Νοιγί, Φιλίπ Καρσεντί, έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μακρόν ότι προβάλλει λανθασμένα το επιχείρημα του ατυχήματος.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, o Φιλίπ Καρσεντί συνέκρινε την 11η Σεπτεμβρίου με την καταστροφή του ιστορικού κτιρίου: «Ακόμη και αν δεν έχασε κανείς τη ζωή του, είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι συγκλονιστικό (…) Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι εκκλησίες δέχονται βανδαλισμούς κάθε εβδομάδα. Φυσικά, οι πολιτικοί μας θέλουν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ατύχημα», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: