ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Στον «ΑΕΡΑ» η συμφωνία των Πρεσπών; Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Κοτζιά

Κοινοποίηση:
1

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και γνωστοποίησε ότι επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναλαμβάνει ο ίδιος προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως στην κυβέρνηση υπάρχει πρόβλημα, καθώς τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων έχει υπογράψει ο Νίκος Κοτζιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει «κόλλημα» και από την πλευρά των Σκοπίων, αφού ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ αδυνατεί να βρει του επτά «πρόθυμους» που του λείπουν για να περάσει η συνταγματική αναθεώρηση από τη Βουλή της γειτονικής χώρας και όλα δείχνουν πως οδηγείται σε εκλογές.

Επομένως, η συμφωνία είναι αυτή τη στιγμή στο «αέρα» και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα στις δύο χώρες…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: