ΣΕΙΣΜΟΣ! Συμφωνία βόμβα στην ελληνική αγορά για εταιρεία κολοσσό

Κοινοποίηση:
d2d146_3

Ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον όμιλο εταιρειών Olympia (του επιχειρηματία Π. Γερμανού) και στον γερμανικό όμιλο MediaMarkt Saturn, προκειμένου ο πρώτος να εξαγοράσει τη θυγατρική του δεύτερου στην Ελλάδα, τη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Media Markt.

 

Πηγές της αγοράς αναφέρουν, σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι αυτή τη στιγμή ο όμιλος Olympia είναι ο μοναδικός με τον οποίο ο όμιλος MediaMarkt Saturn συζητεί το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής του στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες ακόμη προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, σημειώνει το δημοσίευμα, ο όμιλος Olympia, ο οποίος δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στη λιανική πώληση προϊόντων τεχνολογίας μέσω της αλυσίδας Public, θα αποκτήσει πλέον δραστηριότητα στην κατηγορία των λεγόμενων λευκών συσκευών (οικιακές ηλεκτρικές συσκευές). Μια τέτοια εξέλιξη θα εντείνει σημαντικά τον ανταγωνισμό στο πεδίο αυτό, ανταγωνισμός ο οποίος είχε αμβλυνθεί σημαντικά μετά την πτώχευση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» την άνοιξη του 2016 και την ανακοπή των σχεδίων οργανικής ανάπτυξης της Media Markt, γεγονότα τα οποία ενίσχυσαν από την άλλη το μερίδιο της «Κωτσόβολος».

Ο όμιλος Olympia απέκτησε πέρυσι δραστηριότητα στη χονδρική πώληση λευκών συσκευών μέσω της εταιρείας Westnet, η οποία προχώρησε σε συμφωνία με τη Sharp για αποκλειστική διανομή των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών της δεύτερης.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθινόπωρο υπήρξε έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της γερμανικής αλυσίδας από τoν όμιλο του Π. Γερμανού, ενώ διερευνητικές συζητήσεις φέρεται να είχαν γίνει και με την έτερη αλυσίδα που δραστηριοποιείται σε προϊόντα τεχνολογίας, την αλυσίδα «Πλαίσιο».

Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον όμιλο Olympia και τη Media Μarkt δεν ευοδώθηκαν τότε διότι υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές τόσο σε σχέση με το τίμημα όσο και σε σχέση με την επωνυμία που θα είχε η επιχείρηση, καθώς η Media Markt φέρεται να ζητούσε τη διατήρηση του σήματός της για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς μάλιστα επεδίωκε να κρατήσει και μειοψηφικό ποσοστό. Από τότε, πάντως, καμία πλευρά δεν είχε αποκλείσει επί της ουσίας το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαβουλεύσεων.

H Media Markt, η οποία εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005, δραστηριοποιούνταν έως το 2011 και με το σήμα Saturn, προχώρησε όμως στη διακοπή λειτουργίας των σημείων πώλησης υπό αυτό το σήμα. Σήμερα διαθέτει 12 καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 860 άτομα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: