Ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών

Κοινοποίηση:
3-12

Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 20-25 μέτρα. Η σημύδα παρουσιάζεται ως ιερό δέντρο της βόρειας Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, μία αρσενική και μία θηλυκή σημύδα εμφανίστηκαν στην απαρχή του ανθρωπίνου γένους. Στην Ελλάδα φύεται σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδας.

Τα νεαρά φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος.
Τι περιέχει: Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα φρέσκα φύλλα σημύδας βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελευθερώνουν τον οργανισμό από ότι τον επιβαρύνει.Το εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών κυρίως μέσω της ενίσχυσης των ενεργειών του μεταβολισμού.

Η σημύδα αντιμετωπίζει δραστικά τα εσωτερικά αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα και βελτιώνει ταυτόχρονα σημαντικά την όψη της επιδερμίδας.

Ρόφημα κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών
Προσθέτετε δύο κουταλιές φύλλα σημύδας σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και τ΄αφήνετε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, το στραγγίζετε. Πίνετε τρία-τέσσερα φλυτζάνια από το αφέψημα κάθε μέρα, για τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια διακόπτετε για μια εβδομάδα και, αν χρειάζεται, επαναλαμβάνετε.

Για εξωτερική χρήση κατά της κυτταρίτιδας
Απλώνετε το παραπάνω αφέψημα σαν κομπρέσα για δέκα-δεκαπέντε λεπτά στα επίμαχα σημεία ή χρησιμοποιείτε αφέψημα από φρέσκα φύλλα σημύδας που διατηρούν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: