Ρόδος: Σκότωσαν και τεμάχισαν τα γαϊδούρια που έκλεψαν – Οργή για τους δράστες της θηριωδίας

Κοινοποίηση:
240186-760x460

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για ζωοκλοπή και ζωοκτονία, θα καθίσουν την 7η Νοεμβρίου 2019, δύο αδέρφια ηλικίας 31ος και 36 ετών, που εμπλέκονται στην εξαιρετικά περίεργη υπόθεση κλοπής και θανάτωσης (τεμαχισμού) γαϊδουριών στο νησί της Ρόδου…

Συγκατηγορούμενός τους είναι κι ένας 32χρονος, για απλή συνέργεια στην ζωοκλοπή. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική” όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαρτίου 2013.

Τότε καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου, ότι την προηγούμενη μέρα άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα της περιφραγμένης μάντρας που διατηρεί γυναίκα στην περιοχή «Κουκουμάνα», μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν δύο πρόβατα και τρία κατσίκια, τα οποία και έσφαξαν λίγο μετά πολύ κοντά στη μάντρα. Στο σημείο, βρέθηκαν οι προβιές των ζώων και τα κεφάλια τους. Οι κλοπές συνεχίζονται

Επίσης, την 11η Μαρτίου 2013, καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου από τον κ. Ταχίρ Κιαμαλή του Χασάν, κάτοικο Λίνδου, ότι μεταξύ της 7ης και 8ης Μαρτίου 2013, άγνωστοι δράστες, μετέβησαν σε μάντρα που διατηρεί στα Βληχά και αφαίρεσαν ένα θηλυκό γαϊδούρι, χρώματος μαύρου, που κυοφορούσε.

Την 17η Φεβρουαρίου 2013 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου, ότι μεταξύ της 16ης και 17ης Φεβρουαρίου 2013, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από μάντρα στην Κάλαθο δύο γαϊδούρια και θανάτωσαν το ένα εξ αυτών. Κατάφεραν συγκεκριμένα στο ζώο χτυπήματα στο κρανίο με βαρύ αντικείμενο και στη συνέχεια αφαίρεσαν το πίσω μέρος του σώματός του και τα μπροστινά του πόδια.

Την 10η Μαρτίου 2013 και περί ώρα 22:00, στα Πλατάνια συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού, οι ανωτέρω δύο κατηγορούμενοι και ακόμη ένας γιατί μετά από αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στο φορτηγό τους, δύο γαϊδούρια χρώματος καφέ και καφέ-λευκού, τα οποία είχαν κλαπεί.

Επίσης στον γκρεμό στον οποίο καταλήγει το εν λόγω αγρόκτημα εντόπισαν και τα τέσσερα πόδια, την ουρά και το κουφάρι του γαϊδάρου που είχε τεμαχιστεί.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν το αδίκημα της ζωοκτονίας και παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν δύο γαϊδούρια τα οποία θα τους βοηθούσαν σε αγροτικές εργασίες. Αρνήθηκαν ότι τα κουφάρια από ζώα που βρέθηκαν πλησίον του αγροκτήματός τους προέρχονται από γαϊδούρια και ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για κουφάρια από αίγες, αγελάδες και μοσχάρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. με το τσιπρογαϊδούρι κανένα νέο;;;

Comments are closed.